Bugün boşanma davam karara bağlandı ve boşanmamıza karar verildi.Fakat öğrenmek istediğim davacı tarafında tüm şartları kabul etmesine rağmen temyize gitme hakkı varmıdır?
Printable View
Bugün boşanma davam karara bağlandı ve boşanmamıza karar verildi.Fakat öğrenmek istediğim davacı tarafında tüm şartları kabul etmesine rağmen temyize gitme hakkı varmıdır?
Temyiz süresi gerekçeli kararın taraflara tebliğiyle başlar, iki taraf da gerekçeli kararı tebellüğ ettikten sonra 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabilir.
Peki 15 günlük zamanı beklemeden kararı kesinleştirmek mümkünmüdür?
Her iki yan temyiz haklarından vazgeçtiklerine dair mahkemeye dilekçe verdikleri taktirde süreyi beklemek zorunluluğu kalmaz.
öğrenmek istediğim son birşey daha var karar kesinleştikten sonra nüfustan ne kadar zamanda düşücektir?
bende bu konu hakkında bişiler sormak istiyorum mart ayı içerinde boşanma kararım kesinleşti fakat benim maddi manevi tazminat isteğim red edildi 1,5 sene sürmüştü evliliğim karşı taraf açtı davayı tedbir nafakası olarak 300 ytl bağlandı temyize gitmek istiyorum yargıtaydan gelme süresi uzarmı ? sonuç olarak benim lehime olabilirmi ? soyismimi temyiz süresince alabiliyomuyum ?yoksa eski eşimin soyismi devammı ediyor evliliğin temelden sarsılması şeklinde açılan bi davaydı dayak alkol aldatma yok bunun sonuncunda tazminat isteğim sizce olumlu şekilde olurmu takip etmemde fayda varmıdır ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..
Boşanma kararınız mart ayında kesinleştiyse temyiz hakkınız da bitmiştir.
Demek istediğiniz "gerekçeli karar tebligatını mart ayı içinde aldım." ise tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyiz dilekçenizi vermeniz lazım.
Temyiz süresi geçmediyse ve temyiz ederseniz boşanma kararı da dosya kapanana kadar kesinleşmez.
Dolayısıyla maddi manevi tazminat nedeniyle temyiz ettiğiniz takdirde boşanmamış olursunuz. Muhtemelen yargıtay aşaması 1 yıl kadar sürer.
Mahkemeye sunduğunuz deliller ve sonuçta çıkan gerekçeli karar bilinmeden tazminat isteğinize ne cevap verileceği bilinemez. Dosyanıza vakıf olan avukatınıza sorunuz.
martın 20 sinde boşanmaya karar verdi hakim gerekçeli karar tebligatını daha çıkmadı yani benim tedirgin olduğum kısım bu temyize gitmem konusunda acaba değermi uğraşmama sizlerden bilgi almak istedim.Şimdi -temyiz olayı olursa soyisimimi alamıyorum öylemi yanlışım varsa düzeltiniz lütfen! -karşı tarafın avukatınada vekalet ücretini ben vericeğim kaybetmiş durumda olursan değilmi? tekrar teşekkür ediyorum ....
slm ben 2005 yılında boşanma davası açtım ve 2006 8 ayında sonuçlandı ve benım lehıme oldu fakat karşı taraf temyize gıttı akabınde yargıtay bozma kararı verdı bende karar bana geldıgınde bende verılen karara ıtıraz ettim yerel mahkeme hakımıde ıtırazımı onayladı evraklar tekrar yargıtaya gıttifakat yargıtaydan red cevabı geldı benım ögrenmek istedigim bu red cevabı benım lehımemı red cevabı karşı tarafın temyızinemi yoksa benım yazdıgım itiraz dilekçesinemi veyahutta benım alehımemı yardımlarınız için tşkurler