-
Özürlü raporu
2002 yılının kasım aynda daha önce geçirdiğim bir ameliyat nedeniyle %40 özürlü raporu aldım. Raporu normal prosedür olan iş kurumuna müracaat ettim ve o şekilde aldım. Daha sonra 2003 yılının şubat ayında bir kamu kuruluşuna geçici işçi olarak işe başladım. Ancak normal statüde işe başladım. Tabi bu benim hatam değil. İşe iş kurumu vasıtasıyla girdim sonuçta. Yaklaşık 5 senedir çalışıyorum. Şu anda ise işyerim resmi yazıyla özürlü raporunu benden istiyor.yazıda iş kurumundan tescil amaçlı lazım diyor. Bir kaç yere sordum işe girişte yanlış beyandan ötürü iş akdini fesh etme yoluna gidilebilir deniyor. ama beyanı veren ben değilim iş kurumu işe girişim sırasında çalışabilir diye kuruma bildiriyor sonuçta. o dönemde raporun tam olarak ne işe yaradığını bile bilmiyordum. Böyle bir şey söz konusu olabilirmi? Sonuçta benim bir suçum yok olayda. İş kurumu çalıştığım kuruma normal statüde diyerek listeye alıyor ve ben mülakatta başarılı olup normal statüde işe başlıyorum. SONUÇ OLARAK NE YAPMAM LAZIM BENİ İŞTEN ÇIKARMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİRMİ.