İstifa dilekçesi ve problem
Merhabalar, Bilişim sektöründe çalışmaktayım.02.08.2007 başladığım iş yerinden tarihinde 05.03.2008 tarihinde istifa dilekçemi gönderdim.Ayrılma nedenim Yükselme politikası her hangi bir problem yoktu.Bana söylenen 2 hafta daha çalışmak zorundasın.Bu 2 hafta ben çalışmazsam yada başka bir firmaya başlarsam ne gibi zararları olur.
Diğer sorum ise istifa ettikten sonra 2 hafta çalışırken günde kaç saat iş arama hakkım var?
Şimdiden ilginize teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim..
Re: İstifa dilekçesi ve problem
İhbar öneline uymazsanız,işveren ihbar süreniz karşılığı kadar ihbar tazminatına hak kazanır.Bu tazminatı mahkeme yoluyla tahsiline giderse dava masrafları ödeyeceğiniz tutara ilave olacaktır.
İhbar süreniz içinde günlük 2 saat iş arama izniniz vardır.Bu izni işverene önceden bildirmek kaydıyla, ihbarsürenizin bitiminden önceye denk gelecek şekilde kullanabilirsiniz.
Çalışma süreniz 6 aydan fazla olduğu için ihbar süreniz 2 hafta değil 4 haftadır.
Erdoğan bey güzel bir şekilde izah etmişsiniz, çok teşekkür ederim.Sorumun cevabını fazlasıyla aldım, teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.
Erdoğan bey sizden ricam, farkındayım illegal aslında,
İhbar süresi yani 2 hafta gibi bir süreç içerisinde rapor alınarak.Çalışmama durumu varmıdır.
Şimdiden teşekkür ederim ilginizden dolayı...
Rapor bitiminden sonra ihbar sürenizi tamamlayacak olduktan sonra neden olmasın:o