Gayrimenkul satış kararı verilince böyle bir para ödenir mi acaba?
Merhaba,
Bir miras davamız var. Mahkeme mirasa konu gayrimenkulun satışına karar vermiş, paylaştırılmak üzere... Avukat, daha önce konuştuğumuzda söylemediği halde, bu işlem için 500-600 ytl ödeme yapmalısınız dedi. (bu meblağ avukatlık ücretine dahil değil)
Bu ödeme normal mi? Satış kararı verilince böyle bir para ödenir mi acaba?
Re: Avukatın istediği bu para doğru mu?
Davayi acmak,karar alabilmek icin harc odemek gerekmektedir,bu harclar da avukatlik ucretine dahil degildir..Istenilen bedel bunlara ait olabilir mi?
Re: Gayrimenkul satış kararı verilince böyle bir para ödenir mi acaba?
Mirasçılardan birisi mirasın paylaştırılmasına karşı çıktı dava yargıtaya gitti geldi satış kararı onaylandı. Yani dava daha önce başlamış oldu ulaş bey. dediğiniz gibi ya bu bir harç ya da avukatın haksız kazancı anlayamadım bende :(
Bir avukatin boyle bir seye tenezzul edecegine inanmiyorum,satis icin ilan verilmesi ve bazi diger prosedurlerin yerine getirilmesi gerekiyor,bu nedenle harclarla ilgili bir bedel oldugunu dusunuyorum..
Ne için olduğunu sorun, karşılığında makbuz isteyin.
Ne için olduğunu böylelikle görmüş olursunuz.
Haklısınız sdt23. Bugün nedenini güzelce sorup burayada bilgilendirme amaçlı aktaracağım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
avukatımla görüştüm. kıymet takdiri isimli bir ücretmiş. bir anormallik olmasa gerek?
Gayrimenkul satışlarında taşınmazın değerini tespit edebilmek için bilirkişiler tarafından bir kıymet takdir raporu düzenlenir, bu raporu düzenleyen bilirkişiler bunu bir ücret karşılığında yaparlar. Bu tür davalar biraz masraflı olduklarından bundan sonra da muhtemelen avukatınız sizden birtakım masraflar daha isteyecektir.
Keşif bedeli ile kıymet takdiri o zaman aynı şey. Benden avukat iki kere para aldıda :(
Alıntı:
yukku rumuzlu üyeden alıntı
Keşif bedeli ile kıymet takdiri o zaman aynı şey. Benden avukat iki kere para aldıda :(
Sayın yukku; Gayrimenkullerin satışı için acılan davalarda KESIF ve KIYMET TAKDIRI icin mahkeme dosyanıza bir bedel yatırılır.. Ve mahkeme, satışa karar verip karar kesinleşince icra vasıtasıyla satılacak gayrimenkulun kıymet takdir ve tespiti için satış yapacak icra dosyasına TEKRAR KIYMET TAKDİRİ ve BİLİRKİŞİLER için para yatırılması gerekir.. Maalesef, mahkemede yapılan kıymet takdiri icrada gayrimenkulun satısında gecerli olmuyor.. Gerekcesi ise; mahkemenin kıymet takdir tarihinden sonra gayrimenkulun satıs anında FARKLI olabilecegi dusuncesinedir.. Kısacası; hic bir meslektasım, kanunun ongormedigi bir parayı hemde iki kere almaz, tenezzul etmez.. Sevgiyle...