-
Onama
kurum müdürü haksız yere sicilimi düşürdü. idari mahkeme sicili iptal etti .bende mesleki ilerlemem ve hak kayıplarımdan dolayı manevi taz. dav. açtım . davayı kaybettim temyiz ettim dava onanmış ,onama ne anlam taşıyor anlamadığım gibi avukat ve masraf ödemem gerekiyor . hak aranma yolları tükenmişmidir.
-
Onama
Kaybettiğiniz ve temyiz ettiğiniz davada ONAMA kararı mahkeme kararının yasaya uygun olduğunu ve onandığını ifade eder. Yani Yargıtay sizin temyiz gerekçelerinizi yerinde görmemiş.
Son yol:Karar düzeltme.
Karar düzeltmeden sonra Türkiye'de yasal yollarınız tükenir.İyi şanslar.
-
Re: Onama
Açmış olduğum dava İdare Mahkemesinin sicilin iptal etmesi ve aramızdaki husumetin Ceza mahkemesinde kanıtlanmasından sonra, karşı tarafın ders alması için idi .Şimdi ben ders aldım ve çeşitli masraflar ödeyeceğim ben haksızlığa uğradığımı düşünüyordum ve uğradığım hak kayıplarını geriye alırken üzüntü çektiğimi düşünüyordum. Bu da bana ders oldu.ilgi ve emeğinize teşekkür ederim
-
karar düzeltmeyi hangi makama yapmam gerekir teşekkürler
-
Kararı veren yerel mahkemeye başvurabilirsiniz. Tabi süreyi geçirmediyseniz.
-
Manevi tazminat davalarında beliri bir miktarın altında kalan bölüm yargıtay onamasına karar düzeltmesi istenemez diyen hukukçular var bu nekadar doğrudur talep edilen miktarın karar düzeltme isteğine etkisi varmıdır
-
[Manevi tazminat davalarında beliri bir miktarın altında kalan bölüm yargıtay onamasına karar düzeltmesi istenemez ,bu nekadar doğrudur talep edilen miktarın karar düzeltme isteğine etkisi varmıdır.
örneğin sulh hukuk davalarında yargıtaydan onanan davanın karar düzeltmeye gidebilmesi için istenen manevi tazminatın miktarı kaç Liranın altında olmamalıdır.