Miras davasıyla ilgili bir sorum var
Sayın hukuki net üyeleri miras davası ile ilgili bir sorum var.Babam öleli 3 yıl kadar oldu ve 4 kardeşiz annem de hayatta.Üzüm bağlarımız var ve 3 yıldır bu bağları diğer kardeşlerim işletiyor bana da 2 yıldır asıl üzüm parasından çok daha az para veriyorlardı.Bu sene elde edilen gelirden hiç veremediler bende artık malların paylaşılması gerektiğine karar verdim.Çünkü kendime düşen yaklaşık 5 dönümlük tarlayı da benim seçeceğim bir ortağa vermeme karşı çıkıyorlar.Bununla ilgili ne yapabilirim?Ben nasıl bir dava açabilirim ki mal paylaşımı sağlıklı bir biçimde olsun.Çunku mal olarak sadece bağ değil traktör ve parçaları 1 ev ve 2 de bağ yakınında arsa var.Bunların hepsini eşit ve sorunsuz paylaşmayı istiyorum.Bunun için hukuki ne yol varsa hepsini seçicem.Bu konuda yardımınızı istiyorum arkadaşlar.Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın zamanınızı aldım.Herkese teşekkürler.
Re: miras davasıyla ilgili bir sorum var.
- Veraset ilamı çıkarılır.
- Veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir.
- Veraset ve intikal vergisi ödenir.
- Gayrimenkuldeki hisseleriniz tapuda adınıza tescil ettirilir.
- İzale-i şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası açılır.
Re: miras davasıyla ilgili bir sorum var.
Öncelikle teşekkürer ''sdt23'' bu söylediklerini nasıl yapıcam ve bu söylediklerini yaptığımda nasıl bir durum ortaya çıkmalı.örneğin veraset intikal vergisi nedir yada gayrimenkul hisselerim tapuda adıma nasıl tescil ettirilir bu söyledikleriniz adım adım mı işliyor
Re: Miras davasıyla ilgili bir sorum var
Sedat bey peki baba öldüğünde ve çocuklar paylaşamadığında ne olur?yani böyle bir durum var bizde.Diğer kardeşler mal paylaşımı istemiyorlar çünkü malın bütün parasını zaten kendileri alıyorlar.Paylaşamama durumunu nasıl çözebiliriz hukuki yönlerden?
Alıntı:
ibo3458 rumuzlu üyeden alıntı
Sedat bey peki baba öldüğünde ve çocuklar paylaşamadığında ne olur?yani böyle bir durum var bizde.Diğer kardeşler mal paylaşımı istemiyorlar çünkü malın bütün parasını zaten kendileri alıyorlar.Paylaşamama durumunu nasıl çözebiliriz hukuki yönlerden?
İlk dört madde her halde yapılan işlemdir.
Anlaşmazlık halinde 5. madde uygulanır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
1- Veraset ilamı çıkarılır.
2- Veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir.
3- Veraset ve intikal vergisi ödenir.
4- Gayrimenkuldeki hisseleriniz tapuda adınıza tescil ettirilir.
5- İzale-i şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası açılır.