8 ay calısmıs oldugum fırmadan haksız yere 01.03.2008 tarıhınde cıkarıldım ve baskı altında bana ıstıfa dılekcesı imzalatıldı.
Bu durumda hukukı yollara basvurabılır mıyım?
Eger basvurabılıyorsam belırlı bır suresı var mıdır?
Printable View
8 ay calısmıs oldugum fırmadan haksız yere 01.03.2008 tarıhınde cıkarıldım ve baskı altında bana ıstıfa dılekcesı imzalatıldı.
Merhabalar,
İstifa dilekçesi imzalatmak iş verenlerin klasik taktiklerindendir. İmza atarak istifa etmişsiniz zaten. geçmiş olsun.
Aynı şey benimde başımda aysun hanım ben dava açtım fakat şahit olması lazım diyorlar zorla imzalatıldıgını kanıtlamak için fakat bir tek dark benden imzamı işe girerken almışlardı zaman aşımı var incelemeye gidince tarih ortaya çıkar diyorlar bilginize... saygılar Servet ok
merhaba, Ben 03/02/2003 yılında tacirler menkul degerler mersin şubesinde müşteri temsilcisi olarak işe başladım işe girdikten bir kaç ay sonra baskıyla istifa mektubu imzalattılar kendi el yazımla açık tarihli birkaç ay sonrada bilgisayardan çıkmış ibraname imzalattılar sadece imza şeklinde yaklaşık 5 yıl izin kullanmadım 31/07/2007 tarihinde hiçbir neden yokken bu istifa mektubumu işleme koyarak işime son verdiler kendim istifa etmiş görundugum için işsizlik sigortasından istifade edemiyorum malumunuz. Dava açtıgımda bu imzanın eski tarihli oldugunu kriminoloji labaratuarında ortaya çıkarabilir yasal tazminatlarımı alabilirmiyim birde son bir yıl kendim ayrılmam için okadar baskı yaptılarki primle çalıştıgım için telefonlarımı kestiiler işlem yapmamı engellediler yaklaşık 4 yıl ssk bordrolarım dolu dolu son bir yıl bariz bir şekilde göruluyor oynanan oyuun 3/1 seviyesine indirilmiş şeklinde eger davayı kazanırsam bu geçmişyıllarımm dikkate alınacakmı tazminat hesap edilirken lutfen beni aydınlatırsanız sevinirim daha önce bu işyerinden ayrılan personel arkadaş var ben gelir şahitlik yaparım buraya işe giirerken istifa mektubunu her gelene imzalatmaya dayatıyorlar derim diye ifadede bulundu bilgilerinize lutfen aydınlatırsanız seviniirimmmm... SAYGILARIMLA ...
Sayın servet ok;
üye olurken kabul ettiğiniz forum kuralları gereği,forum kirliliğine neden olmamak ve konu bütünlüğünü sağlayabilmek için konu tekrarı yapmamaya,sorunuzun anlaşılabilir olması için yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz.YÖNETİM
Aysun Hanım,
Siz dava açma süresinide kaybettmişsiniz. Süre ifeshin size bildirildiği tarihten itibaren 1 aydır.