İstifa mektubum kabul edilmedi
6 aydır çalışmaktayım firmamda.
Başka bir şehirde aynı sektörde faliyet gösteren başka bir firmada iş buldum.
İşin kesinleşmesi üzerine yeni başlayacagım firma görüşme yapmak istedi, başa bir şehirde oldugu için izin almam gerekli idi.
İzin istedim alamadım.
Bende bu durumu acıkladım, onlar da izin vermediler, ama sen bilirsin dediler seni kimse zorla tutamaz.
(Bu arada çalışmakda oldugum şirkette sözleşme yapmadım.)
Ben de ertesi gün her harükalde gidecegimi söyleyip ertesi gün iş görüşmesine gittim.
İş görüşmesi sonucunda hayırlsı olsun dendi ve 4 gün sonra başlamam gerektigi söylendi.
Ben de en az 10 gün eski işimde durmam gerektigini söyledim ama kabul etmediler.
Tekrar eski iş yerine geldim ve istifa mektubumu yetiliye verdim ama kabul etmediler.
En az 15 gün çalışmam gerektigi söylendi ve geregini yapacaklarını söylediler.
Re: İstifa mektubum kabul edilmedi
Gereği:
Vermiş olduğunuz istifa dilekçesinin kabul edilip,ihbar süreniz kadar çalışmaya devam etmeniz gerektiği size bildirilmesi idi.
İhbar süreniz çalışma süreniz göre değiştiğinden,6 ay dan kısa ise 2 hafta,6 aydan uzun ise 4 hafta önceden işverene ayrılacağınızı bildirmeniz gerekmektedir.Bahsedilen süre kadar önceden haber vermemeniz durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.Bu hakkını dava açarak alabilir.Bu durumda mahkeme masrafları da size yüklenecektir.
İşveren istifa dilekçenizi kabul etmiyor ise noter kanalıyla sözleşmeyi feshettiğinizi bildirebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Gereği:
Vermiş olduğunuz istifa dilekçesinin kabul edilip,ihbar süreniz kadar çalışmaya devam etmeniz gerektiği size bildirilmesi idi.
İhbar süreniz çalışma süreniz göre değiştiğinden,6 ay dan kısa ise 2 hafta,6 aydan uzun ise 3hafta önceden işverene ayrılacağınızı bildirmeniz gerekmektedir.Bahsedilen süre kadar önceden haber vermemeniz durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.Bu hakkını dava açarak alabilir.Bu durumda mahkeme masrafları da size yüklenecektir.
İşveren istifa dilekçenizi kabul etmiyor ise noter kanalıyla sözleşmeyi feshettiğinizi bildirebilirsiniz.
Erdoğan beyin yazdıklarına aynen katılıyorum. Ancak sanırım küçük bir rakam hatası olmuş. İhbar öneli 6 aydan kısa süren çalışmalarda 2 hafta olmasına karşın, çalışma süresi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüşse ihbar önelinin 4 hafta olması gerekir.
Uyarınız için teşekkürler gökselvarol.