Yardımcı Kontrol Elemanı İşten Çıkarılma
Merhaba
Bİr yapı denetim şirkekinde 2 yıldan fazla yardımcı kontrol elemanı olarak çalışmaktayım. Dün firmaya çağrıldım yeni denetim yasası gereği firmaların iş hacminin düşürüldüğü ve bu ayın onbeşinde işten çıkarılacağım söylendi. herhangi bir belge imzalamadım Bu durumda yasal haklarım nelerdir işsiz aylığı alabilirmiyim. 2 yılı aşkın süredir aynı firmada çalışmaktayım. tazminat alabilirmiyim. Son olarak vergi iadesi için form doldurmuştum. Vergi iadesini alabilirmiyim Cevaplarınız için teşekkür ederim
Re: Yardımcı Kontrol Elemanı İşten Çıkarılma
Gerekli kosullari sagliyorsaniz(prim gunu,vb.) issizlik ayligi alabilirsiniz,bundan onemlisi fesih onellerine uyulmadigi icin ihbar tazminati,calistiginiz sure 1 yili gectigi icin de kidem tazminati talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Gerekli kosullari sagliyorsaniz(prim gunu,vb.) issizlik ayligi alabilirsiniz,bundan onemlisi fesih onellerine uyulmadigi icin ihbar tazminati,calistiginiz sure 1 yili gectigi icin de kidem tazminati talep edebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler. Bunları çalıştığım firmaylamı avukatlamı görüşeceğim
Oncelikle firmanizdan alacaginiz talep edin,odenmemesi halinde avukatinizla gorusmeniz yerinde olacaktir.
İyi günler iş veren benden noterden istifa dilekçemi vermemi istiyor. bunun karşılğında kıdem ve ihbar tazminatını vermiyor Bu durumda ne yapmam lazım bu durum gerçekleşir ve ben istifa edersem kıdem tazminatı ve işsiz aylığı alma hakkını kaybetmiş olurmuyum sanırım bu iş mahkemede bitecek teşekkürler
İstifa etmeyin.Bu anlamda hiç bir belgeyi imzalamayın.
İşveren bahsettiği nedenle sözleşmenizi feshedinceye ,bu durumu size yazılı olarak bildirinceye kadar çalışmanıza devam edin.
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Durumu işverene bildirdim. kesinlikle hiçbir belge imzalamayacağımı soyledim. ama kafamı kurcalayan bir soru var. peki işveren benim işyerinde bulunmadığım bir zamanda genelliklede işyrinde değilim tutanak tutturup bu eleman işe devam etmiyor gerekçesi ile beni işten çıkarabilirmi çıkarırsa haklarım elimden alınırmı teşekkürler.
İşinizin gereğimidir işyeri dışında bulunmanız?
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
İşinizin gereğimidir işyeri dışında bulunmanız?
Kontrol elemanı olarak çalıştığım için işveren sürekli olarak işyerinde bulunmamızı istemiyor. aynı işyerinde sanırım yaklaşık 30 veya daha fazla mühendis çalışmakta sadece kontrole çıktığımız zaman gelmemizi istiyor. aslında problem şu
denetim yasası değişti iş hacmi azaltıldı
bazı mühendisler yapı denetim şirketlerinden ayrılacak
ama benim işverenim bunu hem ihbar hemde kıdem tazminatından vazgeçirerek yapmak istiyor son iki haftadır yapmam için iş verilmedi. işte en son istifanı ver dediler. bende yasal haklarımı talep ettim.
Teşekkürler
bugün tekrar işyerin uğradım bana kıdem tazminatını vereceklerini söylediler. ama istifamı istiyorlar istifa edersem işsizlik aylığı alma hakkımı kaybedermiyim bu benim için çok önemli cevabınızı bekliyorum teşekkürler