Kiracı olduğum evde tadilat yapabilir miyim ?
01.01.2008 Tarihinde kiraladığım dairemde evin küvetinde sorun var her an çatlama yapabılır. eşım 7 aylık hamıle Allah korusun o içinde ıken catırdarda kırılırsa düşebilir. bırde evımın bangosunun altındakı cımentolar kompe dökülüyor. bunu ev sahıbıme telefon acarak izah ettım. Tamıratıda ustadan öğrendıgım kadarıyla bayagı yuklu bır meblag imiş. Ev sahıbım bütün bu tadılatları benım kiracı olarak yapmam gerektıgımı kendısının hıcbır şekılde tadılata katılmayacağını beğenmıyorsamda evı hemen boşaltmamı istedi. benim sorum sizlere şurdan itibaren olacak.
1- kira kontratım bir yıllık ve boşaltma taahhutnamesınıde ımzaladım. Ev sahıbımın 3-4 yıllık kontrata gerek olmadıgını zaten kirayı gunu gunune ödersem otomotık olarak her yıl uzayacagını soylemesı uzerıne yıllık yaptık. ama 3 aydır kıramı hıc aksatmadan bankatalımatı ıle ödüyorum. yıl sonunda bu tartışmamızdan ötürü beni evden çıkartabilirmi. boyle bır durumda eşim hamıle kış gunu ben nereye gıderım 6 aylık bebekle, o zamana dogum yapmıs olur. Günü gününe kirasını ödiyen ve çevrede komşularıylada sorunu olmayan bir insanım kanunlar bizi bu durumda korur mu ?
2- Benım bu tadılatı yaptıramamın karşılığında ben bunu yasal olarak kendılerıne nasıl yaptırabılırım. bana ben tadılat yapmam istersen mahkemeye ver dedi.
ne yazıkkı 21.y.y.la bu durumlara düsüyoruz. evsahıbımde cok zengın varlıklı bır ınsan. şimdiden sizlere cok teseşekkur ederım. HAKAN
Kiracı olduğum evde tadilat yapabilirmiyim ?
"Boşaltma taahhütnamesi verdim" demişsiniz. Ne zaman verdiniz, noterden mi?
Kira sözleşmesi ile aynı tarihte verdiyseniz hükümsüz, sizi yasada belirli bazı koşullar (örneğin ihtiyaç) oluşmadan çıkaramaz. Ama tahliye taahhüdünü kira sözleşmesinden sonraki bir tarihte verdiyseniz maalesef taahhüt ettiğiniz tarihte boşaltmak zorundasınız.
Bahsettiğiniz tadilat zorunlu ise ve size teslim edildiği zaman da aynı halde ise (ki sizin örneğinizde zorunlu olduğu gözüküyor) ve kiralayan ilgilenmiyorsa mahkemeden tespit isteyip, tespitten sonra onarımını yaptırıp kiralayandan talep edebilir veya kira bedelinden mahsup edebilirsiniz.
Re: Kiracı olduğum evde tadilat yapabilirmiyim ?
hulya hanım ılk once ılgınız ıcın cok tesekkur ederım.Kira kontratını ımzalarken onuda ımzaladım. Noterden yapmadık ben kendım malı musavır olmama rağmen karsımdakı ınsana cok guvendım galıba. ımzalamadan once okumam lazımdı ama bunu yapmadım.