Şikayetin geri alınmasına rağmen dava açılıp açılmayacağı (Cinsel Suçlar)
Merhaba avukat arkadaşlar. Yakın bir zamanda kız kaçırmaya teşebbüsten dolayı hakkımda kişi hürriyetini yoksun bırakma maddesine muhalefetten dosya hazırlanmış savcılığa intikal ettirilmişti. Daha sonra şikayette bulunan kişi şikayetini geri aldığını dava açılmayacağını söylemişti. Şimdi olayda beraber olduğumuz arkadaşıma ifadesinin alınmasıyla alakalı bir tebligat gelmiş. Kız 22 yaşındaydı.Olayda darp cinsel taciz yok. 15 dk sonra kızı evine geri bırakmıştık.
Şimdi sizlere sormak istediğim konu neden hala bizim ifademizi istiyorlar vede şikayetin geri alınmasına rağmen savcı hakkımızda dava açabilirmi? Beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler
Re: Şikayetin geri alınmasına rağmen dava açılıp açılmayacağı
Hukukçu olmamakla beraber;
Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma takibi şikayete bağlı bir suç değildir. Yani hakkınızda 1 yıldan 5 yıla kadar süre ile hapis cezası içeren bir dava açılmış olması muhtemel.
teşekkür ederim ilginiz için ama hukukçu bir arkadaşım konuyla alakalı bilgisini paylaşırsa benim için daha iyi olacak... teşekkürler
Denildiği gibi kişi hürriyetinden yoksun kılma suçu re'sen kovuşturulur, takibi şikayete bağlı değildir. Bu yüzden mağdur şikayetçi değilim dese de soruşturmaya ve kovuşturmaya adli merciilerce devam olunur. Suçun basit hali için TCK. 109. maddesinde öngörülen ceza 1 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezasıdır. Siz olay esnasında yanında arkadaşınızında olduğundan bahsetmişsiniz. Suçun birden fazla kişi tarafından işlenmiş olması ağırlaştırıcı sebeptir. Bu halde suçun cezası, yukarıda belirtilen hadler içinde verilecek cezanın iki katıdır.
Bir avukatanıza danışmanızı öneririm. Avukatınız yoksa bir avukat edinmenizi öneririm. İfade vermeye de avukatınızla giderseniz sizin yararınıza olur.
teşekkürler jilet kardeş. yalnız bir husus var. şikayette bulunan tarafa bir yazı gelmiş. kovuşturmaya yer olmadığına dair karar diye. bu konuda ne düşünüyorsunuz...
O zaman bir sorun yok soruşturma sonucunda savcılık kamu davası açılmasına yer olmadığına karar vermiş. Bu da hakkınızda iddianame düzenlenmeyeceği ve ortada bir suç emaresine rastlanılmadığı anlamına gelir. Savcılığa gidip bilgi alabilirsiniz.
Teşekkür ederim.. Bu gün karakola gittim ifade verdim. Öncesindede olayın geçtiği yerdeki savcıyı arayarak bilgi aldım. O da kamu davası açacak kadar yeterli delil olmadığını belirterek takipsizlik kararı verildiğini ama benim yine de ifademi vermemi söyledi... Konu kapandı bana göre daha sonra bir şey çıkar mı bilmiyorum...
teşekkür ederim. allah herkesin yardımcısı olsun...
kızı nie kacırdın
zorla guzellik olur mu