İşyeri değişikliği (Aynı şehirin beldesine)
Şuan çalışmakta olduğum firma İzmir (merkez) den, Torbalı ilçesi, Çaybaşı beldesine taşınıyor. Torbalı büyükşehir kapsamı içinde olduğundan konu daha önceki davalara benzemiyor. Çaybaşı beldesi 50 km uzakta, ancak işyeri servis ile taşımayı garanti ediyor. Yine de haklı sebeple fesh şansım var mı. Kıdem tazminatımı alabilir miyim?
Not: 6 günlük süre henüz geçmedi.
Re: İşyeri değişikliği (Aynı şehirin beldesine)
Alıntı:
ElifZeynep rumuzlu üyeden alıntı
Şuan çalışmakta olduğum firma İzmir (merkez) den, Torbalı ilçesi, Çaybaşı beldesine taşınıyor. Torbalı büyükşehir kapsamı içinde olduğundan konu daha önceki davalara benzemiyor. Çaybaşı beldesi 50 km uzakta, ancak işyeri servis ile taşımayı garanti ediyor. Yine de haklı sebeple fesh şansım var mı. Kıdem tazminatımı alabilir miyim?
Not: 6 günlük süre henüz geçmedi.
Merhabalar..
Hakli sebeple fesih hakkiniz eski yasa zamaninda vardi,yapilan degisikligin is kosullarinda esasli bir degisiklik oldugunu belirterek Torbali ilcesinde calismaya devam edeceginizi yazili olarak isvereninize iletin,ispat kolayligi acisindan bu belgeyi teslim ettiginize dair isvereninizden bir belge alin..
Bunun uzerine eski isyerinizde calismaya devam edersiniz,yapilan degisiklik sizi baglamaz,ancak isveren degisikligin hakli bir nedene dayandigini ileri surerek is akdinizi feshedebilir,bu durumda kidem tazminatina ve surelere uyulmadiysa ihbar tazminatina hak kazanirsiniz.
Saygilarimla.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Hakli sebeple fesih hakkiniz eski yasa zamaninda vardi,yapilan degisikligin is kosullarinda esasli bir degisiklik oldugunu belirterek Torbali ilcesinde calismaya devam edeceginizi yazili olarak isvereninize iletin,ispat kolayligi acisindan bu belgeyi teslim ettiginize dair isvereninizden bir belge alin..
Bunun uzerine eski isyerinizde calismaya devam edersiniz,yapilan degisiklik sizi baglamaz,ancak isveren degisikligin hakli bir nedene dayandigini ileri surerek is akdinizi feshedebilir,bu durumda kidem tazminatina ve surelere uyulmadiysa ihbar tazminatina hak kazanirsiniz.
Saygilarimla.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Cevabı tam anlayamadım, şöyleki, ben işyerine Torbalıda çalışamayacağımı bildirir bir yazı vereceğim, işyeri de gitmek zorunda olduğumu söyleyecektir. Çünkü şuan çalışılan ofis başka birine satıldı. Ayrıca ben bu yazıyı versemde işyeri taşınacak zaten, burada çalışılacak bir yer, ofis olmayacak. Torbalı İzmir belediyesi sınırları içinde yer alıyor. Çaybaşı da Torbalının bir beldesi, farklı şehir de değil bir bakıma.Bu durumda ihbar ve kıdemimi alabilir miyim?
Merhaba,ben de aslen Torbali dogumluyum,Caybasini da biliyorum :)
Bu durumda isvereniniz buyuk ihtimalle sizi isten cikaracaktir,kidem tazminatinizi her halukarda alirsiniz ancak ihbar tazminati sadece isten cikarilmadan once size sure verilmemis ise soz konusu olacaktir..
Bir de is akdinizde isvereninizin isyerinizi degistirebilecegine dair bir kayit var mi?
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,ben de aslen Torbali dogumluyum,Caybasini da biliyorum :)
Bu durumda isvereniniz buyuk ihtimalle sizi isten cikaracaktir,kidem tazminatinizi her halukarda alirsiniz ancak ihbar tazminati sadece isten cikarilmadan once size sure verilmemis ise soz konusu olacaktir..
Bir de is akdinizde isvereninizin isyerinizi degistirebilecegine dair bir kayit var mi?
İşyerini değiştirmekle ilgili midir bilmiyorum ama şöyle bir madde var "İşyerinin bütün bölümlerinde çalışmakla hükümlüdür" diyor. Bölüm departman mı yoksa daha geniş anlamda mı alınır bilemiyorum.
Alıntı:
ElifZeynep rumuzlu üyeden alıntı
İşyerini değiştirmekle ilgili midir bilmiyorum ama şöyle bir madde var "İşyerinin bütün bölümlerinde çalışmakla hükümlüdür" diyor. Bölüm departman mı yoksa daha geniş anlamda mı alınır bilemiyorum.
Bu kayit dar yorumlanacaktir,size onerim isvereninize eski isyerinizde calismak istediginizi ve Caybasi'nda calismak istemediginizi yazili olarak bildirmeniz ve boyle bir bildirimde bulundugunuzu isvereninizden alacaginiz bir belge ile kayit altina almaniz..Isvereniniz boyle bir belge vermek istemez ise soz konusu bildirimi noter kanaliyla yapabilirsiniz..
Bahsettiğiniz durumda işyerinin taşınması ile ortaya çıkacak ulşaım sorununu işveren çözümlediğinden,yeni işyeri merkezi de büyük şehir belediye sınırları içinde olduğundan,işinize devam etmemeniz size haklı nedenle fesih hakkı kazandırmayacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz durumda işyerinin taşınması ile ortaya çıkacak ulşaım sorununu işveren çözümlediğinden,yeni işyeri merkezi de büyük şehir belediye sınırları içinde olduğundan,işinize devam etmemeniz size haklı nedenle fesih hakkı kazandırmayacaktır.
Erdogan Bey,bu konuda size katilmiyorum,cunku 50 kmlik bir yol soz konusu,isvereninin ulasim konusunda servis tesis etmesi olayin sadece maddi yonunu cozume kavusturur..Oysa 50 km yol gitmek hergun 1 saat once kalkip hazirlanmak ve isten eve 1 saat gec gelmek demektir ki takdir ederseniz bu durum calisma kosullarinda esasli sekilde degisiklik demektir..
Saygilarimla.