Anaparanın faizi için icra
MErhaba
Kredi kartımın ana parası için avukatlık bürosu benimle irtibata geçip parayı ödemeemi istediler. Ana parayı ödedim. Faizini sileceklerini söylediler. Ama yazılı almadım. aradan 3 ay geçti tekrar arayıp bu sefer 600 ytl istediler. Yeter ama dediğimde de beni birikmiş faiz için icraya verdiklerine dair kağıt geldi. benim ilk sorum inanın hiç bilgim yok ben mal beyanını nereye yapacağım. ikinciside faiz için icra işlemi kanunimi?
Re: Anaparanın faizi için icra
Alıntı:
ebruvar rumuzlu üyeden alıntı
MErhaba
Kredi kartımın ana parası için avukatlık bürosu benimle irtibata geçip parayı ödemeemi istediler. Ana parayı ödedim. Faizini sileceklerini söylediler. Ama yazılı almadım. aradan 3 ay geçti tekrar arayıp bu sefer 600 ytl istediler. Yeter ama dediğimde de beni birikmiş faiz için icraya verdiklerine dair kağıt geldi. benim ilk sorum inanın hiç bilgim yok ben mal beyanını nereye yapacağım. ikinciside faiz için icra işlemi kanunimi?
Sayın Ebruvar,Ana parayı ödediğnizi iddia etmişsiniz ancak eliniz de ödediğinize dair eliniz de hiç bir kanıt yok. Eğer ana parayı ödediğinizi kanıtlayabilirseniz borcunuz birmiş olurdu. Ancak, kanıtlayamayacağınız için ödemeleriniz Bk. 84 hükmü gereğince öncelikle icra masrafları ve faizden düşülecek kalanı üzerina ise faiz işleyemeye devam edecektir. Sizden istenen kalan borcunuz ve faiz 600 ytl bu olsa gerek. mal beyanını icra müdürlüğüne yapacaksınız. size gelecek ödeme emrini dikkatli okursanız itirazlar vs... ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız. Yapılan işlem her ne kadar haksız olsada kanunidir. Şöyle ki sizin yapmış olduğunuz ödemeler öncelikle icra masrafları ve faiz ödemesi olarak kabul edilecek, dolayısıyla ana paranızın tamamını ödememiş oldunuz...
selamlar....