Boşandığımın nufüs kayıtlarına geçmemesi mümkün mü?
Merhaba ben 20 ocak 2008 de uzaktan bir akraba ile görücü usulü yöntemiyle tanıştırıldım,bir kaç gün ailemin baskısı ile onunla gezdim,28 ocakta söz,29 ocakta nişan, 30 ocakta resmi nikah oldu.Düğün haziran ayında olacaktı.Sonra 6 gün falan zaman gectikten sonra nikahlandığım insan asker olduğu için çalışması gereken şehre gitti,bir gün sonra aklım başıma geldi,naptım ben dedim ama çok baskı altında bu nikah gerçekleşti.Neyseki 26 şubatta onun vekaletname yollaması sonucu resmen boşandık.Artık aile baskısı da bitmişti,onlar da yaptıkları hatayı anlamışlardı,benim o dönem de psikolojim çok bozuktu.Bitti fakat öğrendimki benim boşandığım resmi tüm evraklarda görünecekmiş.Ama bu adil değil,hem nikahlandığım adamla bir şey yaşamadım,hem de baskı altında idim.Sizden öğrenmek istediğim vukuatlı nüfus kaydında bunun görünmemesi için dava açabilir miyim? Böyle bir hakkım var mı? o kişi ile hiçbir şekilde birşey yaşamadım,aynı eve girmedim,eşi olmadım.Bunun hayatımın diğer kısmını etkilemesini istemiyorum,bunun için yapabileceğim yasal bir işlem var mı?Bu durumu kanıtlamak için neler yapmalıyım ve nereye dava açabilirim?
Re: Boşandığımın nufüs kayıtlarına geçmemesi mümkün mü?
Re: Boşandığımın nufüs kayıtlarına geçmemesi mümkün mü?
Alıntı:
nedensizhayat rumuzlu üyeden alıntı
vukuatlı nüfus kaydında bunun görünmemesi için dava açabilir miyim? ...........Bunun hayatımın diğer kısmını etkilemesini istemiyorum,?
Başka bir deyişle sizi eş olarak seçecek kişilere daha önce hiç evlenmedim demek istiyorsunuz