Muafakatname ne işe yarar?
Ben MEB de öğretmenim.
Bir borcumdan dolayı maaşıma haciz kondu.
Ben de avukatla anlaşarak maaşımdan 250 ytl kesilsin diye muafakatname verdim.
Ancak mal müdürlüğü ek dersiminde tamamına haciz koymuş.
Bu yasal mı bu durumda ne yapabilirim?
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.
Re: Muafakatname ne işe yarar?
Maaş haczinde, İİK hükümlerine göre maaşın en az dörtte biri haczedilir. Borç miktarını karşılayana kadar icra müdürünün takdirine ve hadiseye uygunluğuna göre en az dörtte bir olmak üzere her ay kesinti yapılır, yasaldır.
Tabi eğer siz maaştan bana kalan geçinmeme yetmeyecek bir miktar diyorsanız bunun için icra mahkemesine şikayet yoluna hadiseye uygun olmama iddiasıyla başvurabilirsiniz.
Alıntı:
Sencers rumuzlu üyeden alıntı
Maaş haczinde, İİK hükümlerine göre maaşın en az dörtte biri haczedilir. Borç miktarını karşılayana kadar icra müdürünün takdirine ve hadiseye uygunluğuna göre en az dörtte bir olmak üzere her ay kesinti yapılır, yasaldır.
Tabi eğer siz maaştan bana kalan geçinmeme yetmeyecek bir miktar diyorsanız bunun için icra mahkemesine şikayet yoluna hadiseye uygun olmama iddiasıyla başvurabilirsiniz.
Hocam ben maaş dışında birde girdiğim ders karşılığı olarak ayın 1 inde ekders parası alıyorum .
Aylık 250 ile 400 ytl arasında bir miktar.
Bu maaş dışında bir kazanç.
Ben avukatla 250 ytl de anlaştığım halde bu ekdersi de kesiyorlar.
Mal müdürlüğü bu aldığım ekdersin tamamına haciz yoluyla el koyuyor bunu yapması yasalmı ?
Arkadaşlar sorunum çözüldü. Ekdersimi iade ettiler. Eğer benim gibi icra durumu olan öğretmen arkadaşlar varsa avukata muvafakatname verip bir parada miktarında anlaşsınlar. Böylece ekdersleri kesilmemiş olur.