6 Aylık evlilik sonucu boşanma davası açıldı nafaka talep edildi, boşanma davasında davacı kazanırsa davayı nafaka yı alabilrimi, duyduğuma göre 6 aylık evli kalan birine hakim nafaka bağlamazmış bu doğrumu?
Printable View
6 Aylık evlilik sonucu boşanma davası açıldı nafaka talep edildi, boşanma davasında davacı kazanırsa davayı nafaka yı alabilrimi, duyduğuma göre 6 aylık evli kalan birine hakim nafaka bağlamazmış bu doğrumu?
Doğru değil... Nafakada süre değil, boşanmaya neden olan olaylarda kusurun kime ait olduğu önemlidir. Kusursuz ya da daha az kusurlu olan taraf nafaka talep edebilir.
arkadaşım ben 3 ay evli kaldım ve nafaka ödemeye mecbur kaldım
sana üzüldüm kardeş geçmiş olsun böyle bir adalet bizimki işte
Eş herhangi bir hizmeti vermek için işe alınan bir eleman olmadığı gibi nafaka herhangi bir hizmet karşılığı kazanılan bir ücret değildir. Aynı zamanda bir emeklilik fonu olmadığı için hak ediş (!) hizmette geçirilen süreye göre belirlenmez.
Kadın kocasını dayak yiyorum diye öldürmüş,Şimdide adamın maaşını yemeye hak kazanmış dikkat et.
Mahkeme, Azime Kabasakal’a ölüm aylığa bağlanması gerektiğine karar verdi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, bozma gerekçesinde, Türk Medeni Kanunu’na atıfta bulunarak şu görüşlere yer verdi: “Miras bırakanı kasten veya hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenlerin mirasçı olamayacakları gibi ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemez.î Mahkeme, verdiği kararda direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi. Genel Kurul, Azime Kabasakal’ın uzun bir süredir haftanın 3-4 günü eşinden dayak yediğine ve "ağır tahrik altında" eşini öldürdüğüne dikkat çekti. Azime Kabasakal, Genel Kurul’un verdiği karar sonrası öldürdüğü eşinden ölüm aylığı almaya hak kazanmış oldu.
Bırak nafakayı canını kurtar.