-
Soruşturma
Ben bir üniversitede memurum benim işyerindeki bilgisayardan okul müdürü benim rızam olmadan gizli bir şekilde msn görüşmelerim alıp hakkımda özel msn görüşmesi yaptığım ve bu görüşmeler ahlak dışı olarak değerlendirilip hakkımda soruşturma açıldı ve beni 2 aylığına açığa aldılar bu yapılan kanunimi.
-
Re: Soruşturma
Okul Müdürü size haber vermeden kuruma ait bilgisayar, masa, evrak aklınıza ne gelirse denetim yapmaya yetkilidir. Bilgisayarınızı incelmesi ve yapılan yanlışların düzeltilmesi için sizi uyarmak ve disipline etmek görevidir.
Ancak msn'nizde neler yazıldığını ve konunuzu çok kısa bir açıklma olarak belirtmişsiniz. Sizin açığa alınmanıza neden olacak kadar işlenen suçun boyutunuda burada paylaşmanız yol göstericilik anlamında daha net cevaplar almanızı sağlar.
Öncelikle daha önce okul müdürünüz size yazılı uyarı yaptımı? yani bilgisayarınızın kişisel işleriniz için kullandığınız tespit edilmiştir v.b... daha önce okul müdürünüzden görevinizi aksattığınıza dair yazılı uyarı aldınızmı? yada müdürünüz size herhangibir yazılı uyarıda bulundumu. bunları belirtirseniz faydalı olacaktır.
-
Re: Soruşturma
Herhangi bir yazılı uyarı vb.hiçbirşey olmadı.size şöyle açıklayayım.Normalde işyerindeki bilgisayarıma msn görüşmeleri kayıt altına almıyordu,yanlız temmuz ayından iti baren bilgisayarımın mesayi saat lerinden sonra ellendiğinin farkına vardım bunu bir kaç sefer idareye bildirdim.Okul müdür tarafından kullandığım bilgisayara msn görüşmelerini kaydetmeye yarayan bir program atılmış ben bunu bilmiyordum bu görüşmeler otamatik olarak kayıt altına almış.Görüşmelere gelince samimi olduğum arkadaşlarımla yapmış olduğum erkeksi konuşmalar muhabbbetler oldu bunu inkar etmek olmaz.devamlı olmamak şartıyla bayanlarla da yapılmış muhabbetler var.sizin anlayacağınız tarzda.Yanlız yapılan işlerde müdürlük makamı tarafından art niyet var bu kesin.bana kesin olarak soruşturmanın ve bana istinat edilen suçun mahiyeti söylenmedi.Bana ait bu görüşmeler benim özelim olmuyormu.