Sicil dosyamdaki bazi evraklar kayip
Merhabalar, bir fakultede arastirma gorevlisi olarak calisiyorum. Fakulte personel burosundaki sicil dosyamdaki bazi evraklar kayip(!). Personelden birilerinin bunu yaptigini dekan ve dekan yardimcisi ile birlikte tespit ettik. Beni zor durumda birakmak icin yaptiklarini dusunuyorum. Savciliga suc duyurusunda bulunabilir miyim? Yoksa sadece dekanliga mi sikayet edebilirim? Savciliga olayı anlatir bir dilekce mi yazmaliyim?
Sizce neler yapilabilir?
tesekkurler
Re: sicil dosyamdaki bazi evraklar kayip(!)
Her ikisini de yapabilirsiniz.
ilginize cok tesekkur ederim.
Bu olay, bazi komisyonlarda gorev aldigim icin basima geldi. Komisyon calismalari sonucu ogrenci islerinin notlari degistirdigi ve bazi bakanlar kurulu kararlarini uygulamadiklari ortaya cikiti. Bu durumlari anlatir raporlar dekanliga sunuldu. Fakat hic bir islem yapilmadi. Ben bu raporlari da savciliga bildirmek istiyorum. Sizce bildirebilir miyim? Yoksa asagidaki maddede yazili oldugu gibi yetki almadan belge mi aciklamis olurum?
Üniversite Öğretim Mesleğinden veya Kamu Görevinden Çıkarma
MADDE 11. Aşağıdaki disiplin suçlarından (a) bendinde yer alanları işleyenlere üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası, (b) bendinde yer alanları işleyenlere kamu görevinden çıkarma cezası verilir Kamu görevinden çıkarma cezası alanlar üniversite öğretim mesleğinden de çıkarılmış olurlar.
b) Kamu görevinden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:
7) Yetki almadan gizli belgeleri açıklamak,
Malesef bu memlekette durust olursaniz bedelini oduyorsunuz!!!!
Sizce ne yapmaliyim?
tesekkurler
Kamu'da yapacağınız işlemlerde öncelikle kurum içi çalışmalarınızı bitirmeniz gerekir. Kamuda suç duyurusu unsuru Alehinize dönebilir, (amir atlama). Bu nedenle şikayet edeceğiniz kişi yada kişiler bulunduğunuz kurumun en üst düzey amiri ise, (dekan), Rektörlüğe, Rektörlük ise bunun bir üst kurumuna başvurmanız gerekir.
başvurularınıza beklme süreniz 60 gündür. Bu süreç zarfında herhangibir işlem yapılmaz ise SAvcılığa suç duyurusu yapmanız yerinde olur. Onun dışında yapacağınız adım sizi sıkıntıya sokabilir.