-
Vergi Ziyaı Mıdır ?
Öncelikler şimdiden yazacağınız cvplar için tşk.ed ve inş konuyu doğru yerde açmışımdır :(
Ev sahibimle aramda yaptığım kira kontratı 400 YTL olarak gözükmekte.. Elektriği üstüme almak için TEDAŞ a gittiğimde bana '' Noter tasdikli aslı gibidir'' yazılı istediklerini belirttiler.. Bunun üzerine kira kontratımı ev sahibi kira bedelini 200 YTL belirleyeyip bunu Notere Aslı Gibidir yazılı onayanı aldıktan sonra TEDAŞ a teslim etmek bulunmaktayım.. Ve şu an sözleşmemin dolmasına 2 ay var ve evi boşaltmak istiyorum.. Ev sahibi de kalan iki senetimi senden icra yoluyla tahsil ederim demiştir.. Şimdi anlayamdığım konu var.. 200 YTL tasdikli bi kontrat mevcut fakat ev sahibimde 400 YTL.. Senetler 400 YTL üzerinden fakat beyan edilen tutar 200 YTL.. Burada bu işlemler kanıtlandıktan sonra icra olayı nasıl bir seyir izler.. Hukuk terimlerine iyi kuramadığımdan sorunumu tam olarak açıklayamıyorum :( İnşallah ne demek istediğim anlaşılmıştır :(
bnm yaptığım araştırmaya göre ev sahibim Vergi Ziyaı suçu işlemektedir VUK a göre yanlış anlamadıysam ?
VUK 341.Madde
I - Vergi Ziyaı, mükellefin veya sorumlunun vergilendirme ile ilgili ödevlerini yerine getirmemesi veya EKSIK yerine getirmesinden dolayı verginin noksan tahakkuk ettrilmesi veya eksik yerine getirilmesi yüzünden verginin zamanında tahakkuk ettirilmemsi ifade eder...
Ayrıyetten gelir idaresi başkanlığna göre
Mesken kira gelirleri elde edenler bu gelirlerini beyan etmedikleri veya eksik beyan ettikleri takdirde 2.300 YTL istisnadan YARARLANAMAZLAR.. (2300 YTL ve yanlış beyan suçlarından ev sahibi 800 YTL için buna gireşebilir mi)
Beyan edilmesi gereken kira gelirinin bildirilmemesi üzerine mükellef adına 2 Kat II.Derecede usulsüzlük cezası kesilir ve gelir takdir komisyonunca takdir edilir..
Benim olayıma tam uymakta mıdır..Şimdiden teşekkürler...
-
Re: Vergi Ziyaı Mıdır ?
Ev sahibinin beyan etmediğini veya yanlış beyan ettiğini nereden biliyorsunuz?
Daha beyannameler verilmedi.
-
Re: Vergi Ziyaı Mıdır ?
tşk.ed gerek kalmadı mart 23 ünde bütün kozlar elimde olacak... bütün belgeleri kontrol ettik bgn müdür beyle her yıl aynı olay yaşanmış tşk.ler konu kapanabilir..