Kamu Konutunda İcra Takibi
Merhabalar ben öğretmenim. 01/06/2001 ile 31/05/2003 tarihleri arasında TRT kurumuna ait lojmanlara hizmet tahsisli olarak oturdum. Ancak bu süre zarfında sıra tahsisli olarak kira ve yakıt ödedim. 2005 yılı Mayıs ayında kurum kira ve yakıt hesaplamalarında yanlış yaptıklarını belirterek tarafımdan 664,75YTL borçlu olduğumu belirterek ödeme yapmamı istediler. Yaptığım hesaplara göre Milli Emlak Genel Müdürlüğünce gelen tüm tebliğlere göre ödeme yaptığımı fark ettim ve kendilerine itiraz dilekçesi yazdım. Dilekçeme cevap vermeden aynı borcu ödemem istendi. Ödemedim ve şu an 7 gün içinde ödemediğim takdirde hukuki işlemlere başlanacağı bildirildi. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Re: Kamu Konutunda İcra Takibi
Alıntı:
mehmet_alik rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ben öğretmenim. 01/06/2001 ile 31/05/2003 tarihleri arasında TRT kurumuna ait lojmanlara hizmet tahsisli olarak oturdum. Ancak bu süre zarfında sıra tahsisli olarak kira ve yakıt ödedim. 2005 yılı Mayıs ayında kurum kira ve yakıt hesaplamalarında yanlış yaptıklarını belirterek tarafımdan 664,75YTL borçlu olduğumu belirterek ödeme yapmamı istediler. Yaptığım hesaplara göre Milli Emlak Genel Müdürlüğünce gelen tüm tebliğlere göre ödeme yaptığımı fark ettim ve kendilerine itiraz dilekçesi yazdım. Dilekçeme cevap vermeden aynı borcu ödemem istendi. Ödemedim ve şu an 7 gün içinde ödemediğim takdirde hukuki işlemlere başlanacağı bildirildi. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Merhabalar..
Borcun odenmesi icin odeme emri mi gonderildi yoksa baska sekilde bir ihtar mi soz konusu?
Re: Kamu Konutunda İcra Takibi
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Borcun odenmesi icin odeme emri mi gonderildi yoksa baska sekilde bir ihtar mi soz konusu?
Borcun ödenmesi için TRT kurumu Hukuk Müşavirliğinden ihtar geldi. 7 gün içinde ödenmesi isteniyor.
Evrak 29/02/2007 tarihinde gönderilmişti. Bende böyle bir borcum olmadığına dair 07/03/2007 tarihinde itiraz dilekçesi yazarak iadeli taahhütlü gönderdim. Şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Aslında kendimi haklımı görme gerekçelerimi yazarsam belki yardım edebilirsiniz.
1. Lojman bana hizmet tahsisli tahsis edilmiş iken 2 yıl boyunca sıra tahsisli ücret ödedim.
2. Oturduğum süre zarfında Milli Emlak Genel Müdürlüğünün kira artırım oranlarını içeren tebliğler uygulanmış ancak indirimi içerenler uygulanmamış.
3. Ben kira ücretlerini ayın 15' inden 15' ine yatırırken zam oranları yansıtıldığı aylarda 15 günlük kira farkları konmuş.
4. Oturduğum ev 113 m2 iken 116m2 ücret ödedim.
Bütün bunları itiraz dilekçelerimde belirtmeme rağmen bunlara cevap verilmedi ve borcumu ödemem istendi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İnsanların fikir edinebileceği böyle güzel bir sitenin olması güzel.Ancak sitenin tanıtımının daha fazla yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.