-
Boşanma
Ben 3 aylık evliyken eşim beni dışarı attı ve şiddetli geçimsizlikten dava açtı.Bu red oldu. Bunda evi terk diyerek açtı ve kanun gereğince çağırdı beni bende gittim lakin nafaka davam için imza atmamda beni tehdit edip bende atmayınca yeniden beni attı evden.3 yıl bekledi yeniden dava açtı şiddetli geçimsizlik adı altında davam ilk 2002 de açıldı 2007 de davaya girmedim.Çünkü bana tebligat gelmedi muhtarlığa da baktım orda da yok.Bulunamıyor diye araştırma vermişler benim için.Bu üçüncü mahkeme ve ben hala girmedim tebligat yollasın bana.Yerim belli kardeşimin ikametgahında oturuyor gözüküyorum ama ailem şehir dışında olduğu için mahkemeye gelip gidiyorum hiçbir mahkemeyi kaçırmadım.Sorum şu bu mahkemede bulunmazsam eğer beni hakim boşarmı ben boşanmak istemiyorum.Kendisinden çocuğum var ve evlilikten önce aldığı evde oturuyor ben ailemin yanında tedbir nafakasıyla geçiniyorum.Hakim yurt içinde tedaş ve iski vede nufustan araştırılmasını istemiş bana tebligatı ulaşmadı çünkü orda kardeşim oturuyor.Neden hakimler erkeklerin böyle evde oturma hakkını görmüyorlar biz bayan olarak sokakta hangi birgün kalabiliriz.Beni aydınlatınız teşekkürler
-
boşanma ve konut
boşanma red olunca eşim 3 yıl bekledi ve boşanma açtı.eşim bana tebliğat yollamadı bu evde oturmuyor diye ifade vermiş mahkeme duruşmasında.o evde ikametgahım var ve gelse kardeşim yada muhtar verirdi bana oraya da sordum.sorum şu dava devam ediyor bu 3 .duruşma ve ben hala gitmedim araştırılmamı istemiş hakim.bu duruşmaya gitmesem hakim beni boşarmı çünkü tebliğatım yok.ikinci sorum ssklı bir işe giriş yaptım kredi çekip ev almak için.eşim ev aldığımı bilmiyor hakim tapuya yazı yolluyormu ve bu boşanmadan aldığım evden eşim hak iddaa edermi çünkü 3 yıllık ayrıyız ve sadece nafaka alıyordum ssk ya yeni giriş yaptım.bunda hak iddaa edebilirmi benim yolladığım nafakalarla alındı diye teşekkürler