Öğrencilere verilen kredi kartı
Öncelikle herkese sitresten uzak huzur dolu günler diliyorum,
Açıköğretim de okuyan 24 yaşındaki , hiperaktif teşhisi konmuş yeğenim bir bankadan tek başvuru ile kefilsiz kredi kartı almış. 300 YTL olan limit daha sonra iki kez telefonla yaptığı başvuru üzerine 1000 YTL ye çıkarılmış. Tabi işi gücü de olmadığ için ödeme yapamıyor. Borç hızla artmakta.. Bankaların yaptığı bu akıl dışı uygulamayı anlamak mümkün değil .. İşi gücü olmayan insana hemde kefilsiz ve soruşturmadan bu kredi kartı nasıl veriliyor.. BU tamamen bir tuzak..
Birlikte yaşadığı emekli annesinin de ödeme gücü yok. Annenin bu konudaki yükümlülüğü nedir ve bildiğim kadarıyla bankalar kredi kartı borcu için tebligat yapmak zorunda değil , bu borcu ödeyemeceğini beyan edip kendiliğinden mal beyanında bulunması mı gerekiyor ?
Burada akıl danışılacak dostların olduğunu bilmek çok güzel , şimdiden teşekkürler..
Re: Öğrencilere verilen kredi kartı
Hem tuzak diyorsunuz, hemde telefon edip limiti yükseltmeyi biliyorsunuz ama. Bir çelişki değil mi sizce bu? ;) Madem ödeyemeyeceksiniz neden limiti yükselttiriyorsunuz? Bile bile tuzağa girmiş olmuyor musunuz böylelikle?
Re: Öğrencilere verilen kredi kartı
Limiti yükselten yine çocuğun kendi , bütün bunlardan annesinin haberi yok ..
Hiçbir geliri olmayan ve ailesine bağımlı olan kişilere bu kadar kolay kredi verilmesinin yanlış olduğunu vurgulamak istedim.. Sanıyorum pek dikkatli okumadınız..