Ücreti ödenmeyen illüstrasyonlarım hala web sitesinde kullanılıyor.
Merhaba,
Bundan 1 ay kadar önce bir web tasarım firmasına 1000YTL karşılığı 25 adet ürün illüstrasyonu yaptım. Fakat halen ücretimi alabilmiş değilim. Firma ödemeyi yapmamakta diretiyor. Yaptıkları web sitesi ise şu anda faal ve hazırlamış olduğum illüstrasyonları içeriyor. Çalıştığım veya kendime ait bir firmam yok. Bu ücreti tahsil edebilmemin bir yolu var mıdır?
Tüm illüstrasyonlar kağıt üzerine çizim ve daha sonra taranarak bilgisayarda düzenlenmiştir. Elimde tüm çizimler ve bilgisayarda çalışma formatındaki halleri mevcut.
Bu İllüstrasyonları bana yaptıran firma çok acil olduğunu 3 gün içinde yetişmesi gerektiğini söylemişti ben de 3 gün uyku uyumadan çalışarak bitirdim. Emeğimin karşılığını almam mümkün değil midir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Ücreti ödenmeyen illüstrasyonlarım hala web sitesinde kullanılıyor.
Soz konusu firmaya icra dairesinden ilamsiz icra yoluyla 1.000YTL tutarinda odeme emri gondertebilirsiniz.Firma borcu odemeyip,itiraz ederse,elinizde senet ve benzeri delil yok ise icra takibinin evam eebilmesi icin genel mahkemede dava acmaniz gerekir.
Sayın Değirmenci yanıtınız için teşekkür ederim.
Açılacak davada elimde bulunan asıl çizimler delil teşkil eder sanırım.
Fakat web sitesinde kullanılıyor olduğunu ispat etmemin yolu nedir? Noter kanalı ile bir web sitesinin içeriğini onaylatmam mümkün mü?
Noterlerin boyle bir yetkisi bulunmamaktadir,ileride acacaginiz bir davada kullanmak uzere mahkemeden delil tespiti isteyebilirsiniz..