Bordroda yazan ücretten daha fazla ücret alıyorum ama ssk primim asgari ücret üzerinden yatıyor bununla ilgili bi hakkım var mı? Teşekkür ederim.
Printable View
Bordroda yazan ücretten daha fazla ücret alıyorum ama ssk primim asgari ücret üzerinden yatıyor bununla ilgili bi hakkım var mı? Teşekkür ederim.
Merak etmeyin yanlız değilsiniz sizin gibi binlerce kişi var... Bordrodaki ücretinizden fazla aldığınıza dair ne gibi ispat araçlarına sahipsiniz? Onları da belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz, ayrıca bununla ilgili formlarda birçok yazı var ararsanız istediğiniz bilgilere ulaşacağınız kanaatindeyim.
Selamlar..
Bana bir makbuz imzalatılıyor bordrodan ayrı ama bana verilmiyor. Herhangi bir geçerliliği olabilirmi ilginize teşekkür ederim.
Aldığınız ücretten daha düşük ücretten ödeniyorsa SGK primleriniz,bu durum size haklı nedenle sözleşmeyi feshetme hakkı verir. Bu nedenle ayrılmanız durumunda 1 yıldan fazla çalışan iseniz,kıdem tazminatına hak kazanırsınız.İşverenin kıdem tazminatınızı ödememesi durumunda iş mahkemesinde dava açarak kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.Mahkemede aldığınız ücretin gerçekte daha yüksek olduğunu ispat etmeniz gerekecektir.İspat için maaşınız bankaya yatıyor ise banka kayıtları yeterli olacaktır.
Diğer yol ise,mahkemede ücret tesbiti isteyebilirsiniz,mahkeme ilgili odalardan emsal ücret bildirilmesini ister.Bildirilen ücreti kabul ettiğinizde, o ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatınızın ödenmesine karar verilir.
Hukuki süreçte bir avukattan yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.
Ne kadar süredir o işi yapıyorsunuz?