Merhaba arkadaslar,
Turkiyeden Norvec"e tekstil urunleri getirmeyi dusunuyoruz, kot kumas pantolon gomlek vs. bir de deri mont.
Ogrenmek istedigim norvec gumruk vergileri oranlarini nerden ne sekilde ogrenecegim
tesekkurler
Printable View
Merhaba arkadaslar,
Turkiyeden Norvec"e tekstil urunleri getirmeyi dusunuyoruz, kot kumas pantolon gomlek vs. bir de deri mont.
Ogrenmek istedigim norvec gumruk vergileri oranlarini nerden ne sekilde ogrenecegim
tesekkurler
Merhaba,
Bir gümrük müşavirine danışmanız daha çok yararlı olacaktır.
evet bir degil bin gumruk musavirine danistim bana burdan (norvecten) bilgi almam gerektigini soylediler, burdaki gumruk musavurligine ulastim burdan da turkiyeden bilgi almam gerektigini soylediler
yeryuzunde bilgiye ulasmak epey zormus! Anca mallari gonderince vergiyi odeyince ne kadar aldiklarini ogrenecegim
http://www.norway.org.tr/info/tyrkisk.htm
burdaki iletişim bilgilerinden bilgi isteyebilirsiniz
Merhaba,
Ürünlerinizin GTİP (Gümrük tarife pozisyon numarası) biliyorsanız ve yazarsanız Norveç'teki gümrük müşavirleri mutlaka yardımcı olacaktır.
Diğer bir bilgi olarak, Türkiye'den gönderilen ürünler için EUR-1 serbest dolaşım belgesi verebiliyor iseniz (Norveç için bu belge istenmektedir) ilgili ülkedeki KDV hariç herhangi bir ek vergi ödenmemektedir.(Eğer ilgili ülkenin gönderilen ürünler için bir kota sınırlaması yok ise. Eğer kota var ise ek vergi isteyebilirler.) Bu yazdıklarımı bilmeyen gümrük müşaviri yoktur.
İyi günler.
inanin gumruk musavirlerinin(3 farkli sahis ile gorustum) konusmasi oyle tutarsiz idi ki bir daha aramaktan acizim suan! Burda bir finansaldan sorumlu belediye calisani ile tanistim sanirim bilgileri vermekte yardimci olcak, suan icin ogrendigim; eger ki bulundugum il sinirlari icinde herhangi bir ticarethane acarsam 30.000 kron tesvik primi alabilcegimi soylediler, vergi konusunda da tam urun aciklamasi isediler bir kac tekstil urunlerinden g,vergisi alinmiyormus sanirim kumas icin, ipek ve deride ucuk oranlar olabilir, bakalim ogrenecegiz
tesekkurler yardimlariniz icn
peki bir cvp alabildinmi , aradan bayagi sure gecmis , bu konu hakkinda bende ayni durumdayim
3 değişik ülekede muhasebeci olarak çalıştım. Sorduğunuz soıruların bire bir yanıtlarını Türkiye'den öğrenmeniz mümkün değildir. Nedeni ise bilirsiniz bizde de vergi kanuları zırt pırt değişir. Vergi oranları genelde daha da kolay değişir. Bu sebeple daima yerel muhasebecilerle çalışarak son durumu hemen öğrenebilirsiniz. Onların verdiği yanıtlar bile belli bir süreyle sınırlıdır. Genelde Norveç gibi Avrupa birliği ülkeleri kendi vergi oranlarını hızlı değiştirmektedir. Kendi ülkelerinin ekonomik durumlarına göre...Norveç'e ihracat yapacağınıza göre orada ilişkide bulunduğunuz ve orada şu an yaşayan kişiler vardır. NOlar buna on dakikada yanıt verebilirler.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten