Bir yıl önce yeni bir daire aldım, bu sene iki balkonumdan manzaralı olmayanı pvc ile kaplatmak istiyorum. Şu an herhangi bir sorunum yok ama ilerde komşuların şikayeti olursa bir sorun yaşar mıyım?
Saygılar.
Birol DOĞAN
Printable View
Bir yıl önce yeni bir daire aldım, bu sene iki balkonumdan manzaralı olmayanı pvc ile kaplatmak istiyorum. Şu an herhangi bir sorunum yok ama ilerde komşuların şikayeti olursa bir sorun yaşar mıyım?
Saygılar.
Birol DOĞAN
Kentlerde ,cadde ve sokaklarda dolaşırken yüzlerce ,binlerce 'kapatılmış balkon' görüyorsunuz.
Halbuki ,balkon kapatmak yasak.
Yasak mı ? Balkon kapatmak yasağı ,kaçak kat çıkmak .Kaçak bina yapmak ,kaçak otel yapmak yanında öyle masumane bir yasak ki ,sizin oturduğunuz binada kimse itiraz etmediği sürece sizi kimse rahatsız etmemeli.
Bakılacak ilgilenelinecek o kadar kaçak yapı kaçak bina ,kaçak otel var ki elinizikaldırıp peki bu nasıl olmuş deyip çevrenizde gördüğünüz olumsuzluklardan bahsetseniz yeter.
Benim oturduğum çevrede İstanbul Maltepe de öyle kaçak bina varki hayret edersiniz bu nasıl olmuş dersiniz.Mümkün mü dersiniz .Şikayet mi? Etmez olurmuyum .Herkesin maskarası olmak uğruna .
Kat irtifalarının 12.50 olduğu yerlerde 2 veya 3 bina 15, 16 kat çıkmış o kadar bariz ki inanın insanın inanası gelmiyor .Kimlere ait olduğunu tahmin edersiniz
Şimdi bunlar dururken basit bir balkon kapatmak proplem olmasa gerek binanızdan biri sorun çıkarmadığı müddetçe.
yani o kadar çok ,aleni ,yasa ihlalının arasında balkon kapatmak çok masumane kalır manasında kullandım .
elbette bir sorundur .hoşgörülebilme olasılığı yüksek.ve şarta bağlı binada diğerleride yapmışssa.
ve dahi ülkemizde kanunları çiğnemek ,anayasaları ihlal etmek artık sıradan işlerden sayılır.değilmiki tv yayınları bile trt tekelinde iken .kanallar açılmış.bir kere ihlal etmekle bir şey olmaz diyen siyasetçilerimiz yetişmemişmidir?malum hala bile bilmem ne maddesi kalksın bilmem ne mahkemesi kalksın diye tartışmaların günlük aktüel konulardan değilmidir.ya ihtilaller falan filan uzar gider bütün bunların yanında .başkasına zarar vermediği müddetçe.başkasının manzarasını kapatmadığı oranda .emsalıde varsa hoşgörülebilme olasılığı mümkün dür.şeklinde yorumladım
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
proplem ne demek? :o
becozyme;......değilmiki tv yayınları bile trt tekelinde iken .kanallar açılmış.....
Proplem buymuş demek !
değerli kaktüs çiçeği proplem yanlış olanı düzeltmek yerine bu yanlıştan istifade ederek neler yapabiliriz mantığıdır.bir zamanlar yabancı para taşımak da yasak ve suçtu.Türk parasını koruma kanunu.sizce proplem yok muydu?
eğer bir yasa. uygulanamıyorsa orada bir sorun var demektir.yasalar uygulanabilir olmalıdır.sorunu çözmek hukukçularımızın görev alanıdır.muhtaç olduğu kudret meclisimizdeki hukuk tahsilli arkadaşlarımızın sayısı ile orantılıdır.
Ben gömme balkonun kapatılmasında bir sakınca olmadığını biliyorum ama burda okuduklarımdan sonra acaba yanlış mı biliyorum diye düşünmeye başladım?