İş Sözleşmesi,Vergi iadesi
Merhaba
Bu üç konuda bilgilere ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
Sigortalı olarak 2 senedir calıştığım iş yerinde belirsiz süreli iş sözleşmesine imza atmadıgımdan dolayı işten cıkartıldım,bu durumda işveren bana tazminatımı ödemek zorunda mıdır,zorundaysa haklarımı almam için nasıl bir yol izlemeliyim nerelere başvurmalıyım ? Vergi iadesi içinde 2 ay öncesine kadar imza atıp iadelerin aylara bölünerek verilmesi söylendi,ama şu an işten cıkartıldım vergi iadesini alabilmem için ne yapmam gerekir böyle bir hakkım var mi?
Bu durumda işizlik sigotasından yararlanabilirmiyim, ne yapmam gerekiyor bunun için hangi bakanlığa ne tür belgelerle başvuru yapabilirim? :mahcup:
Re: İş Sözleşmesi,Vergi iadesi
Bügün için cevaplara ihtiyacım var lütfen yardım edin teşekkürler.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum?
Isvereninizi size imzalatmak istedigi yeni sozlesme isvereninizle aranizdaki eski sozlesmeye gore(sozlu olan) daha agir sartlar getiriyor ise boyle bir sozlesmeyi imzalamak zorunda degilsiniz.Isvereniniz bu durumda degisikligin gecerli bir nedene dayandigini ileri surerek is akdinizi feshedebilir,ancak bu hakli nedenle bir fesih olmadigi icin kidem tazminatinizin odenmesi gerekir.Yine is akdiniz feshedilmeden once fesih onellerine uyulmadiysa(size sure verilmediyse) isvereninizden ihbar tazminati talep edebilirsiniz.
Issizlik sigortasindan yararlanmak icin (600 gun sigortali olarak calismis iseniz) kimliginiz ve isten cikarildiginiza dair belge ile 30 gun icinde(isten cikarildiginiz tarihten itibaren) isvereninizin bulundugu yerdeki ISKUR'a muracaat etmeniz gerekmektedir.
Saygilarimla.