-
Suç yokken suçlanmak
27.10.2006 günü bir tahkikat gereği calıştığım kurumca açığa alındım.27.01.2007 tarihinde çalıştığım birimden başka bir birime, Hakkımda herhanği bir mahkeme kararı yokken, ilğili C.savcılığının üstelik konu ile ilğili takipsizlik kararı mevcut iken atamam yapılarak göreve başlatıldım. Tayin yapılma esnasında atama onay yazısında " İşlemiş olduğu bir suçtan dolayı" ibaresi yer almaktadır. Bu yazının bir süreti bende, bununla ilğili bu kararı alan ve yazıyı onaylayanlar hakkında tazminat davası acabilirmiyim?
Bu konuda yardımcı olup yol gösterenlere şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Suç yokken suçlanmak
disiplin soruşturmasında isnat edilen suç kanıtlanmamış ise ,tüm haklarınızın iade edilmesi gerekir.Eğer mağduriyetiniz var ise bunun karşılanması gerekir diye düşünüyorum .örnek davalar arayınız başarılar
-
caliskanmehmet68 örnek davalara bakınız demişsiniz, bana bu konuda elinde olan dava örneklerini veya link adresi verebilirsen sevinirim
-
Devlet Kurumlarında kişiye dava açamazsınız. Davayı kurumunuza açabilirsiniz. Atama kararnamenizin iptali için kurumunuza başvurmanız gerekmektedir.
Öncelikle kurumunuza suçsuzluğunuzu belirten bir yazı ile kararnamenizde yer alan atama nedeninin oluşmadığından atama kararının iptalini isteyiniz.
kurumunuzun vereceği cevaba göre dava açma yolunuz açılacaktır.
-
salt idari bir eylem olmadığından işliemin yapılma tarihinden itibaren 60 günlük dava açma süreniz başlamıştır. dava açabilirsiniz. kurumunuza işlemin geri alınması için yapacağınız idari başvuru bu dava açma süresini durduracaktır.
2yol izleyebilirsiniz : 1) kuruma başvurup işlemin geri alınmasını talep etmek, alınmaması kararı veya 60 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmemesi halinde dava açma süresi içinde dava açmak,
2) idare mahkemesinde idari işlemin iptali için dava açma süresi içerisinde dava açmak.
Yani sayın seko54, burada yapacağınız idari başvuru mecburi değil, ihtiyaridir, dava açma hakkınız vardır.