Başkası tarafından adıma kredi kartı çıkartılmış
Adıma haberim olmadan başkalarınca Türkiye'deki bir ingiliz bankasından yüksek limitli bir gold kart çıkartılmış.Hollanda' daki bir şubeye swif ile 3,250 YTL tutarındaki limit bir isme havale yapılmış. Banka' da hiçbir imzam ve onayım olmadığı halde banka borcu ödemekle mükellef bulunduğumu söylüyor. Kredi kartını alanın, kayıtlı bulunduğu şubede ne kimliğinin örneği var ne de bir imzası. Çok zor durumdayım ve avukatlar yapabileceğim birşey olmadığını savunuyor. Çok zor durumdayım ve borç almış başını gitmiş. Şimdi ben kartı teslim eden kurye şirketini mi dava edeyim, bankayı mı dava edeyim yoksa intihar mı edeyim?
Lütfen, acil yardıma ihtiyacım var. Çıkmazdayım. Bankanın benim adıma o tutarı da verebilecek bir gelirim yok. Hiçbir işlemde imzam yok.
İşlemi yapanında ne bir imzası nede resmi bir belgenin örneği yok.
Lütfen yardım edin...
Re: Başkası tarafından adıma kredi kartı çıkartılmış
Selamlar, öncelikle büyük geçmiş olsun.
Size hiç bişey yapamazsınız bu borcu ödemeniz gerekiyor diyen kişi bankanın avukatımı yoksa sizin görüştüğünüz avukatlar mı ?
Sakın ödeme yapmayınız, size karşı icra takibine girişildiğinde ödeme emrine süresi içinde itiraz ediniz. Banka itirazın kaldırılması ya da iptali için dava açacaktır, açılacak olan bu davada borcun size ait olmadığını ve neden ait olmadığını ifade edersiniz. Kaldı ki karşı tarafta takibe konu olan bu borcun size ait olduğunu belgelerle ispatlaması gerekmektedir. Sizin anlatımınıza göre de bankada size ait herhangi bir imza/belge söz konusu değilmiş bu yüzden bankanın strese girmesi gerekiyor sizin değil.
Ayrıca bu süreci beklemeden siz durumu özetleyen bir dilekçe ile ikamet adresinizdeki Cumhuriyet savcılığına dilekçe ile suç duyurusunda bulunun, dilekçenizde bankanın sizi dolandırmak istediğini, altında imzamın ve/veya hiç bir kişisel bilgi ve belgemin bulunmamasına rağmen şahsımdan bu kadar para istendiğini, Banka yetkililerinin bu borcu ödemem konusunda sizi icra kanalıyla tehdit ettiklerini v.s belirtin. Bu geçersiz işlem bankanın sorumluluğundadır, siz rahat olun ve intihar gibi saçma sapan fikirleri aklınıza getirmeyin. Saygılarımla...
Re: Başkası tarafından adıma kredi kartı çıkartılmış
Öncelikle yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Ben dışarda büro hizmeti veren avukatlara danıştım.
Haberim olmadan, tamamen bankanın hatası.
Üstelik benim adıma başkasına kredi veriyor. Hukuki kanunları bilmediğim için ne yapacağımıda bilmiyorum.
Şimdi sizin önerilerinizi uygulayacam.
Buna paralel tazminat hakkım doğması gerekmez mi?
Maddiyatım tehlikeye sokuluyor, suçum ve haberim olmadan adıma banka tarafından ve benim onayım olmaksızın yüklü miktarda limiti olan kredi kartı veriliyor. Psikolojik durumumuda göz önüne alırsak yani;
Tazminat davası açmam söz konusu olmaz mı?
Birde şunu da son olarak sormak istiyorum;
Para yurt dışına çıktığı için zanlıyı yakalama çalışmaları çok ağır işliyor gördüğüm kadarıyla. Bunu hızlandırmanın bir çaresi olamaz mı?
Çünkü bunu yapanın yakınımda olduğundan eminim. Lütfen yardımcı olun.
Şimdiden Teşekkürler.