Çinli Nişanlımla Evlenmek İstiyorum
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Çin vatandaşı olan sevgilim var ve evlenip Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Benim sorunum Çin'in Türkiye'yle yaptığı anlaşma gereği Çin vatandaşlarına Türkiye münferit turist vizesi vermiyor. Sadece en az 5 kişilk turist guruplarına seyahat acentaları aracılığıyla vize veriyor. Davetiye gönderirsem gerekli bürokraitk işlemler 2 ay sürüyor. Kız arkadaşım Seyahat acentasıyla Türkiye'ye gelirse ve bu süre zarfında evlenirsek Türkiye'de ikametini sağlayabilirmiyim?
Re: Çinli Nişanlımla Evlenmek İstiyorum
Turist visesi yerine business vizesi tavsiye ederim.
Ticaret odasına kayıtlı bir firmanın nişanlınız için davetiye düzenlemesi yeterli.
2 adet davetiye ingilizce ve türkçe . Firmanın davetiyeyi düzenledikten sonra ticaret odasına onaylatması gerekiyor.
Nişanlınız bu davetiye ile direk konsolosluğa başvurabilir veya agentalar aracılığı ile türkiye vizesi alabilir 15 günlük, toplam masrafı 200 dolar civarında,
Nişanlınız türkiye ye geldikten sonra emniyet müdürlüğünden davet eden firma vize uzatman talep edebilir, 3 ay kadar uzatılabilir vize
umarım işiniz çözülür. Çinde yaşayan ve çinli eşi olan biri olarak yardımcı olmak istedim.
selamlar
yardım için teşekkür ederim evlenme ehliyet belgesi isteniyor. kız arkadaşım 1988 li 20 yaşında çinde evlilik yaşı kaç acaba bununla ilgili bilginiz varmı? yada türk yasalarına göremi evleneceğiz?
Merhaba çinli nişanlınızla son durum ne oldu? Bende sizinle aynı durumdayım, görüşelim lütfen
Cevap: Re: Çinli Nişanlımla Evlenmek İstiyorum
merhabalar. ben galiba 2 yıl geç kalmışım konuya dahil olmak için :) ama aynı sorun bende de var. çinli bir bayanla evlenmek istiyorum. ama daha nasıl vize alacağımızı bile bilmiyoruz. bana yardımcı olacak birine ihtiyacım var. umarım bi kişi ilgilenecek :)