Eşlerden birinin şehri terketmemesi şerhi
Eşim oğlumun velayetini bana vermeyi istiyor. Ancak başka bir şehre taşınmayacağımı garanti etmemi istiyor. Her ikimizin de avukatı bunun mümkün olmayacağını söylüyor.
Bir ek protokol ile "çocuğun eğitim zorunlulukları haricinde yaşanılan kenti terk etmeyeceğim" şeklinde taahhüt versem bu bağlayıcı mıdır. Yahut bağlayıcı bir madde nasıl konulabilir
Cevap ve emekleriniz için teşekkür ederim
Re: Eşlerden birinin şehri terketmemesi şerhi
Değildir. Bağlayıcı madde konulamaz. Yerleşme ve seyahat hürriyeti anayasal bir haktır.
boşanmak için nasıl dava açmalıyım
30 ekim 2008 tarihinden itibaren evliyim ve eşimle ciddi sorunlarımız var boşanmak için kesin karar almış bulunmaktayım mahkemeyi nasıl açabilirim bu konuda yardımınızı rica ediyorum
1:evliliğimin. 4 gününden itibaren dayağa mağruz kalıyorum
2:sürekli şekilde aileme ve şahsıma karşı hakaretlere maruz kalıyorum
3:evliliğimin ilk gününden beri eşimin beni aldattığından şüpeleniyorum ve kesin delillerim olmasada bunun gerçek olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım
Nawsıl bir dava açmalıyım ki dava kısa sürede boşanmayla sonuçlansın şimdiden teşekkür ederim
Re: boşanmak için nasıl dava açmalıyım
Alıntı:
golge49 rumuzlu üyeden alıntı
30 ekim 2008 tarihinden itibaren evliyim ve eşimle ciddi sorunlarımız var boşanmak için kesin karar almış bulunmaktayım mahkemeyi nasıl açabilirim bu konuda yardımınızı rica ediyorum
1:evliliğimin. 4 gününden itibaren dayağa mağruz kalıyorum
2:sürekli şekilde aileme ve şahsıma karşı hakaretlere maruz kalıyorum
3:evliliğimin ilk gününden beri eşimin beni aldattığından şüpeleniyorum ve kesin delillerim olmasada bunun gerçek olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım
Nawsıl bir dava açmalıyım ki dava kısa sürede boşanmayla sonuçlansın şimdiden teşekkür ederim
Düğünde takılan takıları (paraları, altınları vs.) sağlama aldınız mı !!!? Ayrıca daha 2008 yılının Ekim ayının 30'u gelmedi. Bugün 01 Mart 2008, günlerden Cumartesi'dir.
Cehalet midir bu ? Benim açtığım bu başlığın altında yazdığınız şeyin ne işi var. İnsanlara saygı göstermiyorsanız eşinizden saygı beklemek ne derece mantıki.
kususra bakma arkadaş ama evet cehaketse cehalet diyelim formu pek ii bilmiyorum ayrıca 30 ekim 2007 olucaktı ufak bir karışıklık bu kadar abartmıyalım lütfen.ayrıca yardımcı olursanız bende kendi başlığımın altında soru sormak istiyorum
Alıntı:
exoticbargain rumuzlu üyeden alıntı
Cehalet midir bu ? Benim açtığım bu başlığın altında yazdığınız şeyin ne işi var. İnsanlara saygı göstermiyorsanız eşinizden saygı beklemek ne derece mantıki.
Başlıklar babanızın malı değildir.
Sorunuzun cevabına gelince. Sizin seyahat özgürlüğünüz kısıtlanamaz, ama protokole "velayet şu şehirde oturduğu sürece annenindir, annenin şehirden taşınması halinde babaya verilir." gibi bir madde konabilir.