Paylaşılmış ortak binada sonradan paylaşıma itiraz edilirmi?
Arkadaşlar benim sorum şu: babamlar 4 kardeş apartman yaptılar. Sonra hangi katta kim oturacak diye dedem kura çekti. Kurada bize en üst kat çıktı ama tapuları üzerimize almamışık yani apartman 4 kardeşin üzerine gözüküyor. Herkesin 4/1 hissesi var gözüküyor. Yani 4. kat bizim diye elimizde tapu kaydı yok. Şimdi en alt katta oturan amcam ile 2. katta oturan amcam diyelim sizin oturduğunuz katlar daha değerli bizimki düşük diye dava açabilirlermi? Açarlar ise ne sonuç alırlar?
Not: tam 14 senedir biz 4. kattayız şuana kadar herkes razı idi şimdi oyun bozancılık yapıyorlar. Dava filan açarsa adama sormazlar mı niye 14 sene bekledin diye - ayrıca çektiğimiz o kura yüzünden bize 4. kat çıktı biz sanki silah zoruyla geldik oturduk 4. kata .
Neyse son olarak şunu sorayım şartları yukarda olduğu gibi anlattım . Durum bundan ibaret 3. katta oturan amcam ve biz kesinlikle evimizden çıkmak istemiyoruz satmakta istemiyoruz. Bilginize güveniyorum cevap bekliyorum sygılar.
Re: Paylaşılmış ortak binada sonradan paylaşıma itiraz edilirmi?
Eğer dediğiniz gibi tapuda herkesin eşit hissesi varsa,hissedarlardan herhangi biri ortaklığın sonlandırılması için dava açabilirler.Bu durumda bina açık arttırma ile satılır,masraflar düşüldükten sonra kalan miktar eşit olarak paylaştırılır.
Diğer hissedarların ortaklığın bitirilmesi davası açma hakkını negellemek için yapabileceğiniz hiç bir şey yoktur.
peki 6 sene sonra dava açabilirlermi 20 sene biz evi kullanmış olacaz suyumuzu vergimizi ödemiş olacaz
erdoğan bey özel konuşabilirmiyiz şuan size özel msj atamıyorum lütfen
Elinizdeki tapuda ismi yazan herkes tapuya konu olan gayrimenkul üzerinde hak sahibidir.Hak sahibi olan hissedarların her biri veya yasal mirasçıları dilediği anda(20-30-50...yıl sonra) ortaklığın bitirilmesi davası açabilirler.