Yedek Subay Hakkının Kaybı
Merhaba,
Üniversiteden yeni mezunum ve mart ayında yedek subaylık sınavına girmek için başvurmak istiyorum.
Benim sicilimde karşılıksız çek vermekten dolayı verilmiş bir hapis cezası vardı, 3 gün hapis yattım bu arada çek borcu ödendi ve sicilimden bu ceza silindi. Sicilimde bir tek çek yaprağından olan 346 ytl'lik ceza kaldı ki onu da ödedim ama sicilimden silinmedi. Eğer parayı ödemeseydim 1 yıldan fazla bir süre yatacaktım. Bu nedenle yedek subaylık hakkımı kaybetmiş olma gibi bir durumum söz konusu olabilir mi ?
Çok teşekkürler, şimdiden...
Re: Yedek Subay Hakkının Kaybı
Alıntı:
yeni_mezun rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Üniversiteden yeni mezunum ve mart ayında yedek subaylık sınavına girmek için başvurmak istiyorum.
Benim sicilimde karşılıksız çek vermekten dolayı verilmiş bir hapis cezası vardı, 3 gün hapis yattım bu arada çek borcu ödendi ve sicilimden bu ceza silindi. Sicilimde bir tek çek yaprağından olan 346 ytl'lik ceza kaldı ki onu da ödedim ama sicilimden silinmedi. Eğer parayı ödemeseydim 1 yıldan fazla bir süre yatacaktım. Bu nedenle yedek subaylık hakkımı kaybetmiş olma gibi bir durumum söz konusu olabilir mi ?
Çok teşekkürler, şimdiden...
TSK nın bu durumdan herhangi bir şekilde haberi olmazsa statü kaybına uğramazsınız diye düşünürüm.
Re: Yedek Subay Hakkının Kaybı
Yüz kızartıcı suçlar nedeniyle alınan hapis cezalarından dolayı yedek subaylık hakkı kaybettirilmektedir. "TSK nın bu durumdan herhangi bir şekilde haberi olmazsa statü kaybına uğramazsınız" gibi bir cümle sizi yanıltmasın. Yapılacak olan arşiv araştırması neticesinde sicil kaydınızda bulunan cezalar eninde sonunda çıkacaktır. (Siz söylemeseniz bile) Bahsettiğiniz durumunuza göre yedek subaylık hakkınızı kaybetmezsiniz. Saygılarımla...