GSM şirketinden icra takibi
geçen yıl bir gsm şirketinden abimin adına (abim kamu görevlisi) 2 adet tüm kamu hattı aldık. hatları ben ve eşim kullanacaktık hani tüm kamu ile ücretsiz görüşelim diye. bu hatları bir yıl kullanacağımıza dair birde sözleşme imzaladık. hatların yanında birer adet telefon hediye ettiler biza. hatları aldığımız gsm bayisi hat başına aylık 20 YTL sabit ücret geleceğini belirtti. İlk ay hat başına 40 YTL fatura geldi. Gsm şirketine bir mail attım. 40 YTL nin çok fazla olduğunu, bayinin hat başına yalnızca 20 YTL geleceğini söylediğini, bu borcu ödemeyeceğimi belirttim. Hiç bir cevap gelmedi ve hatları hiç kullanmadığımız halde 2. ayda da 40 ar YTL fatura geldi. 3. ay da bir şey değişmedi. Ve hatlar iptal oldu. 4. faturada hatlar iptal oldu ve kampanya iptal bedeli adı altında tarafımıza hat başı 500 YTL olacak şekilde fatura gönderdiler. Toplamda ortalama 1200 YTL borcumuz olmuş yani ve icra takibine başlanmış 07-12-2007 tarihinde. Dün avukatla görüştüm. Borcumuzun 1900 YTL olduğunu yani 2 ayda 700 YTL arttığını söyledi. Gsm şirketi bu parayı neye karşılık istiyor? Sonuçta hatların yanında verdiği telefonların toplam piyasa değeri 100-150 YTL civarında. İtiraz hakkımız var mıdır? İtiraz edersek kazanma şansımız ne kadardır?
İlgilenen ve yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler.