Kredi kartı borcu ve icra
Merhaba
Mümkünse sizlere birşey danışmak istiyorum.Benim X bankaya kredi borcum vardı ve bunu işsizlik ve yaşadıgım sıkıntılardan dolayı icraya düştü epey bır zaman geçtı geçen hafta beni banka avukatı aradı dosyayı kendilerinden banka başka yabancı menşeli bir fırmaya devredeceğini ve bu 4 yıl içinde tahsıl edeceklerını söyledi.aradan 10 gün gectıkden sonra tekrar aynı yerden başkası aradı 1 hafta içinde dosyayı vereceklerını ve 10 içinde verılen fırmanın hapis cezası çıkartacagından hemen ödememi istediler.bu arada ben mal beyanından mahkemeye çıktım ve bişey çıkmadı üzerime hiç bir şey olmadığını beyan etmişdim yazılı olarakda.Ben borcumu ödemek istiyorum ama bunu taksıtler halınde ödemek tarafındayım bunuda kabul etmıyorlar bunun nasıl bir çözümü olur.Birazda bana ödeme konusunda sıkıştırarak banka avukatı tarafından ödemem için yapıldığı kanaatındeyim.Yardımlarınızı bekliyorum
Kolay gelsin
Re: Yardımcı olabılırmısınız
İ.İ.K. nun 111. maddesine göre alacaklı tarafın muvafakatı alınmaksızın taksitlendirme yapılabilmesi için borcunuza yeter miktarda malınızın haciz edilmiş olması gerekir. Bu durumda borcunuz 4 parçaya bölünür, ilk taksit peşin ödenir ve diğer 3 taksit için 3 ayı geçmemek üzere birer ay taksit süreleri verilir. Bu maddeye göre yapılan taksitlendirmede alacaklının muvafakatı aranmaz. Bunun dışında taksitlendirme anlaşması alacaklının muvafakatı alınarak yapılır.
Re: Kredi kartı borcu ve icra
Hakan bey
Çok teşekurler yanı banka avukatıyla muzakereye ve bankanın hukuk servisyle muzkareye varmam lazım. ama benim üzerime hiç bir mal yok.zaten ben bunu beyan da ettim işede yeni başlayacam.tutuklama kararı çıkarta bılırlermi bunu nasıl durdura bilirim sabırınızdan ve içtenliğinizden ötürü çok saolun
Hürriyeti bağlayıcı ceza,beyanda bulunmama veya süresinde beyanda bulunmamadan ötürü verilir,borcu ödememenizle herhangi bir ilgisi yok.
Hapis cezası verildiği taktirde ise bu ceza,borcu ödemeniz ya da borca yeter miktarda malınız haczedilmesiyle ortadan kalkar.
Teşekkurler selin hanım
ben mal beyanında bulundum .hatta yanlıs bulundum dıye mahkemeye çıktım
ama hakim beraat dedi.şuana bir tutuklama kararı çıkarmı.benım üzerime hiç bir mal ve mulk yoktur.sadece maaşım var.
Eğer taksit sözleşmesi yaparsanız ve bunu ihlal ederseniz İ.İ.K. 340. maddeye göre 3 aya kadar tazyik hapsi cezası alabilirsiniz. Ya da mesela menkul mallarınız haczedilir ve yediemin olarak size bırakılır ve satış zamanı hazır etmezseniz yedieminliği suistimalden de ceza alabilirsiniz. Ancak borcunuzu ödememekten dolayı hapis cezası almazsınız eğer korkunuz bu ise..