Yol Parası veya Harcırah Alabilirmiyim ?
2 yılı aşkın bir süredir Ankara merkezde bir kamu kuruluşunda kadrolu işçi olarak çalışmakta iken Polatlı ya geçici görevlendirme ile gönderildim. Evim Ankara merkezde olduğu için her gün Polatlıya gidip gelmekteyim.İş yerime harcirah için sözlü olarak başvurduğumda yol parası veremiyeceklerini sadece günlük harcirah bedelinin 3 te 1 ini verebileceklerini söylediler. Bu konuda herhangi bilgim olmadığından söyledikleri doğrumudur bilemiyorum. Yol parası veya tam harcırah alabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Yol Parası veya Harcırah Alabilirmiyim ?
6245 sayılı Harcırah Kanununun 39.maddesi gereğince; gittiği yerde bir öğünlük kalanlara (Siz sabah gidip akşam döndüğünüz için öğle öğününü geçirmiş oluyorsunuz) 1/3,iki öğün geçirenlere 2/3 oranında ödeme yapılır.Size denen doğrudur.Selamlar
Ankarada bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmakta iken yaklaşık 6 ay önce Valilik oluru ile yolluksuz olarak polatlıya geçici görevle görevlendirildim. Ankarada lojmanda oturmakta iken Polatlıya hergün gidip gelmek çok masraflı olur düşüncesiyle, görevlendirmeden sonra evimi Polatlıya taşıdım. Şu an asıl işyerim Ankarada olmasına rağmen Polatlıda görev yapmaktayım. Bu durumda Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu alabilirmiyim eğer alabilirsem tam, 3/2 veya 3/1 mi olur? Teşekkür ederim..
6245 sayılı Harcırah Kanununun 14/1 maddesi gereğince harcırahın ödenerek,geçici görevlendirme yapılması gerekirken,bu niye olmadı?
Gidip-gelme yapılmadığı için ayrıca ödeme yapılmamalı.
Bir de ileride dönüş yapacağınız zaman ödeme olmalı..
İyi günler..