Merhaba, ben 1yıldan fazladır bir işte çalışıyorum fakat sigortam başlatılalı 106 iş günü oldu ama sebepsiz yere işten cıkartıldım acaba tazminat alabilir miyim? Teşekkürler
Printable View
Merhaba, ben 1yıldan fazladır bir işte çalışıyorum fakat sigortam başlatılalı 106 iş günü oldu ama sebepsiz yere işten cıkartıldım acaba tazminat alabilir miyim? Teşekkürler
bir yıldan az süre çalıştıysanız alamazsınız fakat sigortanızın geç başlatıldığını ispatlayabilirseniz evrakla, alabilirsiniz. Bunun için çalışma sosyaol güvenlik bakanlığı il müd. ne işyerini şikayet edin.
Merhabalar..
1 yildan fazla calistiginiz icin kidem tazminati,fesih oneline uyulmadigi icin(isten cikartilmadan once size bildirim yapilmamissa) ihbar tazminati talep edebilirsiniz..
Isyerinizde 30 ve daha fazla isci calisiyorsa ise iade davasi acip,ise geri alinmamaniz halinde 4 aylik bosta gecen ucreti ve isguvencesi tazminati talep edebilirsiniz..
Isyerinde daha az isci calisiyorsa kotuniyet tazminati talep edebilirsiniz,ancak burada ispat yuku iyiniyet asil oldugu icin sizde olacaktir.
Saygilarimla.
Teşekkür Ederim ...
o işyerinde 1 yıl çalıştığınızı kanıtlarsanız sigortanın başlatılma tarihi zaten belli olacağından işiniz kolaylaşır. kıdem tazminatı dışında işveren aleyhine olabilecek birçok yol var. öncelikle haksız fesih nedeniyle işe iade, ihbar tazminatı talep edebilirsiniz.
Böyle bir site açmış olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.Bi çağrı merkezinde çalısmaya başladım yirmiüç gün çalıştıktan sonra iş çıkışında benimle birlikte üç kişinin çıkartıldığı söylendi ve maaşlarımızın zamanında yatacağı biz hiçbirşey demedik ve çıktık bugün paramızı almamız için maaş bordromuzu imzalamamız gerektiği söyledi baktığımda birgün sigortalı oldugumu gördüm ve bana hakaret edildi bende sert çıkısınca montumdan tutup dısarı gel dedi ben neye ugradıgımı sasırdım bogazımı sıktı ve sonra yumusattı ortamı arkdsm araya girince sigortamız birgün paramız yatmadı ve darp edildim şimdiden çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.