Re: Seferberlik tatbikatı
Durumunu anlayabilmen için 2941 S.Seferberlik Kanunu ile T.Silahlı Kuvvetlerinin Personel Seferberliği Yönetmeliğine bakman yeterli.İkisi de internette var.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Durumunu anlayabilmen için 2941 S.Seferberlik Kanunu ile T.Silahlı Kuvvetlerinin Personel Seferberliği Yönetmeliğine bakman yeterli.İkisi de internette var.
Teşekkür Ederim. Okudum. Peki buraya kadar tamam da şimdi ben, adi bi suçlu gibi hapse mi gireceğim. Bilseydim, o 8 günü de yapmazdım.
Şimdi anlamadığım,ama öyle olduğunu sandığım konuda şunu söyleyebilirim.Hapis cezası çıksa bile paraya çevrilebilir herhalde.Yine son çıkan veya çıkmak üzere olan kanuna göre(Çıkıp çıkmadığından emin değilim,dediğim gibi uzmanlık alanım değil)2 yıldan az hapis cezaları erteleniyor.Gönlünü rahat tut.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi anlamadığım,ama öyle olduğunu sandığım konuda şunu söyleyebilirim.Hapis cezası çıksa bile paraya çevrilebilir herhalde.Yine son çıkan veya çıkmak üzere olan kanuna göre(Çıkıp çıkmadığından emin değilim,dediğim gibi uzmanlık alanım değil)2 yıldan az hapis cezaları erteleniyor.Gönlünü rahat tut.
İlginiz için teşekkür ederim. Peki ertelenince o cezayı çekmeyeceğim anlamına mı gelir. Vatandaşlık haklarımı bu erteleme süresinde kullanabiliyormuyum. Bir şirkette resmi ortak ve müdürüm istifa etmek zorunda kalırmıyım.
1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 22. maddesi:Ağır hapis ve hapis cezalarının mahiyeti ve neticeleri ve icrası (İnfazı) TCK da yazılı olan kaidelere tabidir.Bu hüküm gereğince TCKya göre yargılanacaksın.Sizin sözünü ettiğiniz TCKnın 53.maddesinde sayılı haklardır ve bu haklardan kasıtlı suç işleyenler belli süreyle"Hak mahrumiyeti"cezası alırlar.Sizin kastınız olmadığı için bu söz konusu olmamalı.Cezaların nasıl erteleneceği,paraya çevrileceği ve az cezanın yollarıyla ilgili olarak 5237 sayılı TCKnın 49,50 ve haklarla ilgili 53.maddesini okursun.Okuyunca rahat edeceksin.İyi günler...
Paylaşmak istedim; belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye. Mahkemem sonuçlandı, 4 ay hapis cezası aldım 3 ay 10 güne indirildi, iyi halimden 5 yıl ertelendi. Yani başka bir suç işlemezsem dosya kapanacakmış. Para cezası falan da olmadı. nasıl olduysa oldu işte. Yalnız hakim mazaretimin geçerli olmadığını söyledi. (Mazaretim : O dönemde, ailemle görüşmüyordum, söz konusu tebligat babama yapılmış sonradan haberim oldu) idi. Ama başka bir suçun olmadığı için erteliyorum dedi. Teşekkür edip çıktım. 7 gün içinde itiraz hakkımın olduğunu söyledi. İtiraz etmeyi düşünmüyorum.
Eğer,"Tebligat Kanunu"na baksaydın mazeretinin kabul edilmeyeceğini de,bilecektin.Neyse;geçmiş olsun..
Boşu boşuna, kendini de kahrettin.....
Eryılmaz77, geçmiş olsun diyorum. Hatırlatmak istediğim bir şey var, kimse dikkat etmiyor ama her sene askerlik şubesine geçerli adresin verilmesi gerekiyor. Özellikle sefer görev emri olan arkadaşlar dikkatli davransınlar.
Alıntı:
eryilmaz77 rumuzlu üyeden alıntı
Paylaşmak istedim; belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye. Mahkemem sonuçlandı, 4 ay hapis cezası aldım 3 ay 10 güne indirildi, iyi halimden 5 yıl ertelendi. Yani başka bir suç işlemezsem dosya kapanacakmış. Para cezası falan da olmadı. nasıl olduysa oldu işte. Yalnız hakim mazaretimin geçerli olmadığını söyledi. (Mazaretim : O dönemde, ailemle görüşmüyordum, söz konusu tebligat babama yapılmış sonradan haberim oldu) idi. Ama başka bir suçun olmadığı için erteliyorum dedi. Teşekkür edip çıktım. 7 gün içinde itiraz hakkımın olduğunu söyledi. İtiraz etmeyi düşünmüyorum.
Ayrıca 5 yıl içinde herhangi bir şekilde suç işlememeye çalış.