Trafik kaza tespit tutanağı ve mahkeme süreci
23.02.2008 cumartesi günü arabamla maddi hasarlı bir kaza geçirdim. Trafik lambası bana yeşil yanar iken karşı tarafa geçmem sırasında sol tarafta üç sıra araba kırmızı ışıkta bekliyordu, ben onların önünden geçip sağ şeritte yer alan iki sıra arabayıda kontrollü biçimde geçiş yapar iken sağ taraf en son şeritten hızlı bir şekilde gelen araç benim arabamın sağ arka kapı ve tekerlek tarafından bana vurdu, çarpmanın şiddeti ile benim aracın arka kısmı kaldırıma çıktı ve orda kaldım. Yetkili arkadaşlar olay mahalline geldi ve kaza tespit tutanağı düzenlendi, kaza tespit tutanağında kusur dağılımı yapılamadı diye belirtildi. Olay karakola iletildi, karakolda ifadelerimiz alındı ve birbirimizden şikayetçi olduk, karşı tarafın arabasının kaskosu bulunmakta benim ise trafik sigortam,benim sormak istediğim hususlar;
1-Mahkeme süreci ne kadar zaman alır,
2-Mahkeme devam ederken ben arabamı tamir ettirir isem ve mahkeme sonucunda haklı çıkar isem tamir parasını karşı taraftan talep edebilirmiyim.
Hepinize saygılarımı sunarım,,
Re: Trafik kaza tespit tutanağı ve mahkeme süreci
Alıntı:
rmzoskan rumuzlu üyeden alıntı
23.02.2008 cumartesi günü arabamla maddi hasarlı bir kaza geçirdim. Trafik lambası bana yeşil yanar iken karşı tarafa geçmem sırasında sol tarafta üç sıra araba kırmızı ışıkta bekliyordu, ben onların önünden geçip sağ şeritte yer alan iki sıra arabayıda kontrollü biçimde geçiş yapar iken sağ taraf en son şeritten hızlı bir şekilde gelen araç benim arabamın sağ arka kapı ve tekerlek tarafından bana vurdu, çarpmanın şiddeti ile benim aracın arka kısmı kaldırıma çıktı ve orda kaldım. Yetkili arkadaşlar olay mahalline geldi ve kaza tespit tutanağı düzenlendi, kaza tespit tutanağında kusur dağılımı yapılamadı diye belirtildi. Olay karakola iletildi, karakolda ifadelerimiz alındı ve birbirimizden şikayetçi olduk, karşı tarafın arabasının kaskosu bulunmakta benim ise trafik sigortam,benim sormak istediğim hususlar;
1-Mahkeme süreci ne kadar zaman alır,
2-Mahkeme devam ederken ben arabamı tamir ettirir isem ve mahkeme sonucunda haklı çıkar isem tamir parasını karşı taraftan talep edebilirmiyim.
Hepinize saygılarımı sunarım,,
MERHABALAR;
1- mahkeme süreci, delillerin toplanması ve mahkemelerin iş yoğunluğuna göre değişir. tabi bunu kestirebilmek imkansız. tamamen taraflara ve iş yoğunluğuna bağlı bir durum.
2- öncelikle arabanızın hasar durumunun tesbiti için bir tesbit davası açmanızı, tesbit tamamlandıktan sonra arabanızı tamir ettirmenizi öneririm.masraflarınızın karşılaması ise kusuru ile orantılıdır. mesela karşı taraf 6/8 kusurlu bulundu sizin masrafınız da 8.000 ytl bu durum da karşı taraf size 6.000 ytl tazminat ödeyecektir.tabi bu söylediklerim maddi tazminat içindir. eğer şartları oluşursa manevi tazminatta talep edebilirsiniz. manevi tazminatın belli bir hesabı yoktur. ancak manevi tazminat karşı tarafı fakirleştirmeyecek sizi de zenginleştirmeyecek miktar da olma şartı vardır.
selamlar...
Davayı kazanırrsanız zaten tazminatı karşı tarafın kasko şirketinden alacaksınız.Manevi tazminatı şahıstan.
Yeşil ışıkta geçmeme rağmen sağ tarafımdan kırmızı ışıkta geçen araç sağ ön çamurluk hizasından bana çarparak yaralamalı trafik kazası meydana geldi.
Trafik polisi tutmuş olduğu trafik kazası raporunda kusur dağılımda bulunmayarak mahkemeye sevk etti mahkeme bu kazayı neye göre değerlendirir bilgilendirmeleriniz için teşekkürler
Söz konusu araç ön kısmı ile çarpması ve ayrıca kaza esnasında hava yastığının açılması dolayısı ile aracın süratı benim lehimde bir karar ile sonuçlanır mı ve ayrıca bu mahmkeme ne kadar süre sonra sonuçlanır