Cevap: Re: Miras paylaşımı
meraba baba annemın ölümüyle babama miras kaldı ve babamın olümü ile cocuklarına.ama amcamlar 10yıldan beri kalan tarlaları kendileri işletiyolar ve bı pay veya hak vermıyolar.tarlaların yeride gaziantepde ve gap projesının bulunduğu yerde devlet o miras olan arsaları alacakmış.ben hakkımı aramak istiyorum okadar yıl otarlaları işletdiler ve ekip biçtiler bi hak vermediler bana miras ne kalmış nerede yerleri öğrenmek istiyorum ne yapmam gerekıyo ltfn yardım edin teşekkürler
Cevap: Re: Miras paylaşımı
Babanız amcanlarla beraber veraset ilanı çıkartmadımı?Çıkarttıysa sizde babanızın veraset ilanını çıkarın,size düşen miras ortaya çıksın tarla herhalde,istimlak ederse devlet zaten veraset babanızın hakkını size verir.Vefat olayından sonra 3 ay içinde veraset çıkarılırsa kolay,3 aydan fazla zaman geçtikten sonra biraz masraf ve meşakkatli oluyor benim bildiğim.Tarlaları amcalarınız kullanıyor Hukuk i yönünden emin değilim ama geriye doğru 5 sene ecrimisil davası açılabiliyordu sanırım.Verasetten bahsetmemişsiniz.Yerler şuan kimin üzerine.Avukat desteği alırsanız yararınıza olur.Avukat yorum yapar inşallah sorunuza.Ayrıca siz amcalarınızdan babanızın hakkını mı istediniz?yer veya kira olarak.