İgdaş'ın yaptığı haksız suçlama
Sevgili Arkadaşlar,
Ben İstanbul,'da yaklaşık 5 yıl Sanayi Mah. Güngörende oturdum.Ailevi ve bina içindeki bazı sorunlardan dolayı İstanbul'u terketmek zorunda kaldım. Bolu ya taşındım 15/07/2007 de. Daha sonra E-mail ime İgdaş tan kaçak doğalgaz kullandınız diye bana bir fatura kesmişler.(2500 YTL lik.) Bana dediklerine göre Sayacın ön paneli sökülerek numaratörde oynama olduğu için bu faturayı düzenlemişler. Bir çok defa itiraz etmeme rağmen bu parayı ödemekle yükümlüsün diyorlar. Ben bu sayaç üzerinde oynama yapmama rağmen İgdaş yetkilileri bu sayaç için rapor çıkarmışlar. Bununla ilgili olarak bana geriye dönük 1 yıllık %200 lük bir artış uygulayarak bu faturayı düzenlemişler. Kendilerine bunu sizin yapmadığınız ne malum dediğimde ,orada siz oturuyorsunuz cevabı geldi.Bu parayı ödemekle yükümlüsün dediler. Son ödeme taride 29/02/2008 olarak belirtmişler. Sizlerden ricam;
1.) Ben bunu yapmadım ve bunu ispatlayamıyorum.Fakat nasıl bir hukuk mücadelesi verebilirim.?
2.) Yapmadığım bişey için ağır bir şekilde suçlanım cezalandırılıyorum. Bununla ilgili karşı tazminat davası açabilirmiyim.?
3.) Bu % 200 lük artış normal mi.? BU TC yasalarına göre uygun mu.Doğal piyasası kanununda böyle bir artışın olduğununu söylüyorlar.
4.) Binadaki kaçak doğalgaz kullnımı ölçüm yapılarak belirlenemiyor mu?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
Birkan Bilen
birkanbilen@gmail.com
Cevap: Re: Haksız Suçlama
Son zamanlarda İGDAŞ'ın çoğu kişi veya kuruma benzer ve haksız ceza faturaları gönderdiğini duyuyoruz. EPDK'nın da bu konuda herhangi bir işlem yapmadığı söylenmekte. Sayacın eksik sayıyor "kaçak gaz kullandın" diyerek 3 katı oranında kaçak doğalgaz cezasına dair fatura göndermek hukuktaki KASIT prensibine aykırıdır. DOĞALGAZ PİYASASI DAĞITIM VE MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ bunu açıkça yazsa da son zamanlarda sitemize gelen e-posta ve benzeri şikayetlerden İGDAŞ'ın çoğu basit arıza, sabotaj gibi hallerde (hele hele ola ki önceki yıl tüketiminiz daha fazlaysa) ceza faturası tahakkuk ettirildiğini duyuyoruz. Oysa aynı yönetmelik müşterinin kastı olmaması halinde aradaki farkın ödetilmesine ilişkin hükümler içerirken, müşteriyi adeta tüketim hırsızı sayarak %200 oranında ceza tahakkuk ettirmek hakkaniyete aykırıdır. Gerisini basın yayın organları ve EPDK'ya bırakalım...
Cevap: İgdaş'ın yaptığı haksız suçlama
Arkadaslar dun bana 2 tane fatura kesmisler biri 129 oburu 480 tl 480 tl lik faturayi aralik 2016 yla ekim 2017 arasinda cikarilmis faturaymis benim sayacim bozulmus aradim geldiler degistiler simdide bukadar fatura cikarmislar ne yapmaliyim
Cevap: İgdaş'ın yaptığı haksız suçlama
Alıntı:
Salihbatir rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar dun bana 2 tane fatura kesmisler biri 129 oburu 480 tl 480 tl lik faturayi aralik 2016 yla ekim 2017 arasinda cikarilmis faturaymis benim sayacim bozulmus aradim geldiler degistiler simdide bukadar fatura cikarmislar ne yapmaliyim
2016 aralık ile 2017 ekim arasında hiç fatura ödemediniz mi?