Re: Dolandırıldım - Pertten dönmüş Araç
Merhabalar kolay gelsin, olayın hukuki boyutunu tam olarak bılmıyorum fakat elınızde sozlesme vs(aracın kazasız olduguna daır) yok ıse sızınde bı hak talep etmeye hakkıınız yok sanıyorum. yanı alırken bakmalıydınız, bu kımsenın sorumluluğunda değildir.
Tekrar soyluyorum hukuki boyutunu bilmiyorum ama araç işleri ile ilgili biri olarak konusuyorum.
Kolay gelsın
Selamlar,
Eğer gerçekten elinizde satıcının "Araçta hiçbir hasar yoktur" şeklinde bir yazısı var ise bir hak iddia etmeniz mümkün.
Anladığım kadarıyla siz aracın satışını almışsınız. Eğer yukarıdaki gibi bir yazı yok ise elinizde, noterde imalanan evrakta yazan "aracı olduğu gibi görüp beğenerek aldım" yani kendi özgür iradenizle herhangi bir problem olduğunu bilerek aldığınızı beyan etmiş oluyorsunuz.
Bu durumdada herhangi bir hak iddia edemiyorsunuz maalesef.
Malesef ülkemizde insanlar, karşı tarafı tam araştırmadan bir iki sıcak davranması ile her lafına kanıp işlemi gerçekleştiriyorlar. Bir araba alımı ciddi iştir. bir t-shirt almak gibi basit iş değildir. Arabanın resmi işlemlerini yapmadan önce yada parasını vermeden önce numaralara baktırmak aklınıza gelmedi mi? Lütfen biraz daha dikkat arkadaşlar
Cevap: Re: Dolandırıldım - Pertten dönmüş Araç
Peki bu kişinin aracı koymuş olduğu internet ilanında orjinal, değişeni yok şeklinde sunması durumunda kişinin bu konuda taahhütte bulunmuş olduğunu mahkemeye kabul ettirmemiz mümkün mü? Ben de aynı durunla karşı karşıya kaldım. Sahibinden.com adlı internet sitesi uyuşmazlık ihtimali nedeniyle ilan yayından kalksa da kayıtlarını tuttuklarını belirtiyor. Kişinin sözlü taahhüdünü zaten ispatlamak imkansız gibi birşey.
Alıntı:
bedewra rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu kişinin aracı koymuş olduğu internet ilanında orjinal, değişeni yok şeklinde sunması durumunda kişinin bu konuda taahhütte bulunmuş olduğunu mahkemeye kabul ettirmemiz mümkün mü? Ben de aynı durunla karşı karşıya kaldım. Sahibinden.com adlı internet sitesi uyuşmazlık ihtimali nedeniyle ilan yayından kalksa da kayıtlarını tuttuklarını belirtiyor. Kişinin sözlü taahhüdünü zaten ispatlamak imkansız gibi birşey.
ilanı ben koymadım , bi arkadaşın çocuğuna koydurmuştum gibi şeyler derse, bi sonuç elde edilmez gibi geliyor.