Re: Yüksekokul Tecil Süresi
Merhaba arkadasım, benim durumum seninkisinden biraz farklıydı ama o dönemde geniş bir araştırma yapmıştım. Sağolsun Sn Kırcalı da çok yardımcı olmuştu. Önlisansı bilmiyorum ama lisansta 5 ders ve altı, yük. lisansta da 3 ders ve altına şube tecil yapıyor. Önlisans nasıl bilmiyorum. Ben de senin gibi yük. lisans sürem dolmasına ragmen verilen ek süre ile bu sene okuyorum. En iyisi şubedeki memurlarla yüzyüze görüşmen. Eğer ders sayın yüksek olsaydı şube bunu tecil sebebi olarak saymazdı. Örneğin benim vermediğim çok fazla ders oldugu için, okul benı ogrenci olarak görmesine ragmen şubedekiler lisans mezunu/yüksek lisans terk olarak değerlendirdi.
Ama tecil ettiremesen de son olarak sana önerim şudur:
Önlisans terk şeklinde askere başvur. Onlar zaten en erken kasım-aralık 2008 ya da şubat 2009 celbine atarlar. Kalkıp da 2 ay sonra seni askere almazlar. Zaten o sürede de okulunu bitirmiş olursun ve diplomanı gider şubene gösterirsin. Son ana kadar ögrenim durumundaki değişiklikleri kabul ediyorlar. En azından Kadıköy Askerlik Şubesi bu şekilde uyguluyor ki başka şubelerde de aynısıdır. 2 dersin kaldıysa kimse onca verdiğin emeği silip atmaz, canını sıkma.
Benim durumumu soracak olursan, yüksek lisansı hala bitirmediğim için okulun bana verdiği hakkı kullanıyorum. Bu arada yaşımdan dolayı tecil ettiremediğim için 2008in son celbine asteğmen adayı olarak yazıldım. Ama haziranda okulumu bitirince tekrar gidip bir sene daha tecil ettireceğim.
Son bir not. Azami ögrenim süreni doldurduysan artık ögrenci değilsin. Sadece sınavlara girme hakkın var. Paso alamazsın, ögrencilik haklarından sadece sınavlara ve derslere girme hakkın var. Yani pratikte ögrencisin ama teoride değilsin.
Umarım faydam olmuştur.
Kolay gelsin.