-
Bağ-Kur mu SSk mı?
Merhaba!
Eşim kendi işyerinde Bağkur'a 21 yıl 1 ay prim ödemiş durumda.Ancak Bağkur mevzuatına göre 1991-1992 yılarındaki 7 aylık boşluk nedeniyle 20 tam yıl ve 43 yaşa tabii.
Aynı gün ve prim ödemelerini SSk'nın internet sitesinde hesap ettiğimiz zaman 20 yıl ve 42 yaşında emekli olabileceği hesap ediliyor.
Eşimin bugüne kadar hiç SSK girişi yok.Bugün itibariyle işyerini kapatsak, Bağkur'u da kapatsak ve SSK'lı olarak çalışmaya devam etse 42 yaşında emeklilik için müracaat edebilir mi?
Yoksa illa ki Bağkur mevzuatına göe mi hareket edilecek.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cem Perin
-
Re: Bağkur mu SSk mı?
Hizmet birleştirme durumunda,son 7 yılda en çok prim ödenmiş olan kurumdan emeklilik hakkı kazanılacağından SSK girişi yapıldıktan sonra 3,5 yıldan fazla süre ile SSK ya prim ödemeniz gerekecektir.
-
Sayın Erdoğan Bey!
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Bizim amacımız emeklilik yaşını bir yıl öne çekebilmek.Yoksa maaşımız Bağkur'a göre veya SSk'ya göre bağlanması değil.Yani kısacası eşim SSK'ya geçiş yapsa da 43 yaşının dolmasını mı bekleyecek?
-
Dedikleri gibi SSK şartlarını konuşabilmek için son 3.5 yıl SSKya prim ödemek gerekiyor.Yani, önce SSKlı olacaksın,sonra 1261 gün prim ödeyeceksin,sonra bakacaksın;ben SSK şartlarında emekli olabiliyor muyum diye.Sorunuzun cevabı gayet kolay yani...
-
-
Sayın Editörümüz Erdoğan beyin söylediklerine aynen katılıyorum yani bugün bağkurdan çıkıp ssk ya geçseniz tam tamına 3,5 yıldan bir gün fazla ssk lı olarak çalışmanız şart ancak o zaman ssk dan emekli olabilirsiniz Eşinizin yaşınızı yazmamışsınız ama diğer bir ifade ile eşiniz şu an 42 yaşında olduğunu bile düşünsek ancak bu yaşa 3,5 yıl ekleyip 45 küsür yaşında ssk dan emekli olursunuz Bunun nedeni şu sosyal güvenlik kurumları son 7 yılın ortalamasını alıyor ve en fazla nerde çalışmışsa ordan emekli ediyor bunun ortalamasıda 3.5 yıla tekabül ediyor Esenlikle kalın
-
Arkadaşlar!
Hepinize teşekkür ederim. Ne yapalım artık 2 yıl daha bağkur ödemeye devam edeceğiz.Kaçış yok!
Hoşçakalın.
-
Bencede en mantıklısı ve kolay olanı Bağkurlu olmaya devam etmek dedim ya çünkü ssk dan emekli olabilmen için en az 3.5 yıl prim ödemen gerekir