İş göremez durumdaki hastanın emekliliği yada aylık bağlanması ile ilgili yardım
Merhabalar..
Sizden bilgi talep ettiğim mevzu babamla ilgili.6 ay eveel kanser teşhisi kondu 3. seviyede idi.Şu an 4. seviyeye ilerledi ameliyatı söz konusu.aynı zamanda da kanser ile ilgili ameliyat olmadan önce by-pass ameliyatı olması şart.SSK'lı çalışan.Primleri kurumu tarafından tavan ödeniyor.Babam cidi şekilde hasta olduğu için çalışma potansiyeli işe gitme potansiyeli ciddi şekilde düştü.Bu durumda SSK dan ne gibi haklar talep edebiliriz? malülen emekli olması yada uzun dönem rapor alması koşulunda SSK dan herhangibir ücret alması söz konusu olurmu? Ne gibi bi yol izlememiz gerekir? toplan ödenmiş prim gün sayısı 2875 ve 58 doğumlu. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..Saygılarımla
Re: İş göremez durumdaki hastanın emekliliği yada aylık bağlanması ile ilgili yardım
Halen sigortalı olarak çalışması devam ediyorsa, hastalık nedeniyle rapor alırsa ve rapor aldığı tarihten önce 120 gün prim ödemesi varsa, raporlu olduğu süre için, hastanede yattığı günler için, prime esas kazancının 1/2 si, ayakta istirahatte geçen günler için 2/3 ü oranında geçici iş göremezlik ödeneği alır.
Eğer hastalığı nedeniyle çalışma gücünün 2/3 ünü yitirdiğine dair sağlık kurulu raporu alırsa ve bu rapor Kurumca da uygun bulunursa, maluliyet aylığı bağlanır.