Almanya'da evlilik ve askerlik sorunu hakkında
Merhaba ben 1 sene 4 aydir almanyada yasiyorum, üniversite icin geldim buraya student vizem var ama okula devam etmiyorum bazi sorunlardan dolayi. Askerligimin süreside 2 ay önce bitti ve uzatmadim okula gitmedigim icin vize süremde 3 ay sonra biticek burda evlenmeyi düsünüyorum kiz arkadasimla fazla zamanim yok 3 ay iceresinde ne yapabilirim en hizli sekilde!!!
Eger evlenirsem bir ise baslayip askerligimi erteletebilirim yada okula devam edebilirim evlenmem su andaki sorunlarimi cözücek gibi gözüküyor ama Askerlik sorununu nasil halledebilirim evlenmek icin gerekli olan belgeleri nasil tr den alabilirim, tr yeye girersem havaalaninda beni asker kacagi diye en kötü yere göndereceklerini biliyorum bu konuda tecrübesi olan arkadaslardan ve avukatlardan cevap bekliyorum.
Re: Almanyada evlilik ve askerlik sorunu!!!
Konunun uzmanı değilim ama, az çok bildiklerime dayanarak sana önerebileceğim en hızlı ve sağlıklı metod Almanyada bir işte çalışmaya baslamak ve bunu belgesiyle şubeye bildirmek. Zaten o zaman otomatık olarak senin tecilini yaparlar.
Bazı noktaları daha acık yazarsan daha iyi. Evleneceğin kişi alman vatandaşı mı, yaşın kaç vs...
Cevabin icin tskler öncelikle yasim 22 evlencegim kisi almanyada dogmus yugoslav pasi var calisiyor evlencegim kisinin Alman yada baska ülke pasina sahip olmasi arasinda fark varmiki? Alman pasi olan biriyle evlenmek dahami avantajli?
Benim asil merak ettigim benim evlenmek icin tr den bazi kagitlara ihtiyacim var bu kagitlari tr yeye gelmeden nasil alabilirim nufus müdürlügünden filan kagitlara ihtiyacim varmis bu konuda bilgin varmi?
Evet arada fark var. Öz Alman olsaydı işin çok kolay olurdu.
Benim bilgilerim Alman vatandasıyla evlenmek isteyen Türkler ile sınırlı. Zaten o konuyla ilgili küçük bir yazı yazmıştım. Forumda, milletlerarası özel hukuk bölümünde "deneyimlerim" başlığı ile bulabılırsın.
İstersen bağlı oldugun şubeyi ara, telefonla bilgi veriyorlar. Ama sanırım boşuna endişe ediyorsun, yaşın küçük ve universiteye devam etme şansın var. Sadece orada kalmak için evleneceksen boşver derim.
Türkiye'den alman gerekli belgeleri yine yazımda bulabilirsin.
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadasim bi sorum daha var bu konu hakkinda herkes baska bisey söylüyor bu konu benim icin cok önemli cünkü uygulama asamasindayim;
Almanyada yasayanlar bilir, burdaki alman kadinlarinin cogu cocuk yapip devletten yardim alip hayatlarini öyle geciriyolar calisan kadin sayisi cok az.
Benim sorum burda bir Alman vatandasi olan biriyle evlenmekmi daha iyi yada unbefristet oturumu olan biriyle evlenmekmi yada aralarinda fark varmi?
Bircogu yabanciyla evlenirsen almanlar zorluk cikarir diyor alman vatandasi olan biriyle evlen ozaman islemlerinde zorluk cikmaz filan diyolar bu konu hakkinda tecrübesi olan yada kesin bilgisi olupta cevap yazarsa sevinirim.
Arkadaşım, dükkandan biblo mu alıyorsunuz??
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım, dükkandan biblo mu alıyorsunuz??
Arkadaşımızın niyeti son mesajında belli olmuş. Anlaşmalı evlilikten şüphelenilmesi için zaten öğrenci vizesinin bitimine 3 ay kalmış olması yeterliyken şimdi eş seçiyor. :) Baştaki anlatımı o kadar güzel ki, sanki çok seviyor ve evlenecek, bizi de kandırıyor... Zannediyorum sizin için en hayırlısı ülke sınırlarını terk etmeniz olacak...