Sözleşmede yer alan iş tanımı dışında ekstra iş yapmak
Merhaba,
Çağrı Merkezi olarak çalışan bir şirkette bir yıldır çalışmaktayım. Yaptığım sözleşmede iş tanımı olarak sadece bir operasyon adı yazmakta. İşe giriş yaparken (sürekli olmasada) farklı operasyonların çağrılarınıda karşılayabileceğimiz bilgisi verildi (Ücreti karşılığında). Fakat işe başladığım tarihten beri hem kendi operasyonumun hem de başka bir operasyonun çağrılarını karşılıyorum. Her iki operasyonada destek vermeme rağmen sadece bir operasyonun ücretini alıyorum. Bu konuda öğrenmek istediğim eğer ekstra bir operasyon için çağrı karşılıyorsam (sözleşmemde yer almadığı için) bunun bugüne kadarki ücretini almam mümkünmüdür ve mümkünse bu ücret nasıl belirlenir? Veya bu operasyona ait çağrıları karşılamayı reddetmek gibi bir opsiyonum olabilirmi?
Re: Sözleşmede yer alan iş tanımı dışında ekstra iş yapmak
Acaba konu ile bilgisi olan kimse yok mu? Konu benim gibi çağrı merkezlerinde çalışan yüzlerce kişiyi de mutlaka ilgilendiriyordur...
dostum fazla mesai yapmıyosan alamassın tahminimce.Ama işveren alanının dışında bir iş yaptırıyosa o ayrı.Anladıgım sen alanında çalışıyosun.
Konuyu detaylandırıyım; Çağrı merkezi olarak birçok firmanın müşteri destek hattı için çalışan operasyon adını verdiğimiz gruplar var. Yaptığımız iş sözleşmesinde hangi firma için çalışacaksak oranın ismi yazmakta. Ben x şirketi için x birimlik ücret anlaşması yaptım. Yani kanaatimce sözleşmemde yer alan bu bilgilerle yapacağım iş (kime ve ne şekilde) tanımlanmış oluyor. Fakat işverenim sözleşmemde yer alan iş tanımı dışında bana y şirketine ait işleride yaptırıyor ve bunun için bana herhangi bir ücret ödemiyor. Sonuçta sözleşmemde yer alan iş yükünün dışında üzerime iş yüklenmekte. Ayrıca bu yaptığım ekstra iş için çalışan ve sadece bu konu ile ilgilenen elemanlarda mevcut. Onlarla aynı işi yapmama rağmen onlara sağlanan haklara (senede 1 maaş prim+yemek ücretlerindeki farklılık...) sahip değilim.