İSP Borcundan Dolayı Haciz
Merhaba, başıma gelen bir olayla ilgili soru sormak istiyorum. 2000 Yılı başında başladığım ve yaklaşık 2 sene zarfında kapatmak zorunda kaldığım bir işletmedeki 1 işçinin 12/2000 - 01/2001 dönemlerini denk gelen stopaj ve prim borcundan ötürü 1 ay evvel tebligat geldi ve neticesinde haciz ve ihtiyati haciz başlığı altında bir bildirim tarafıma gelmiş bulunmakta. Sormak istediğim şu, aradan 7 sene gibi bir süre geçmesine rağmen, bana bu süre zarfında hiçbir bildirim yapılmamıştır, böyle bir borçtan hiçbir şekilde haberdar olmadım. Meğer borcum vardı neden aslı 220ytl olan miktarın 1800 ytl olmasını beklediler. Bunları sormak için SSK müdürlüğüne gittiğimde ise "İlgili personelin bulunduğu bölümde yaklaşık 10 kişi çalıştıklarını ve her çalışanın da önünde 5000 dosya olduğunu, bunun neticesi olarakta bana ancak sıra geldiğini ifade ettiler." Tabi bende yarıntısını hatırlayamadığım borcu kabul etmek zorunda kalıyorum. Sormak istediğim ise meğer bu borç benim(hala emin değilim), bunu 7 yıl bekletmelerinde, bu kadar faizlenmesinde kendilerinin hiç mi suçu yok. Bu haksızlığı gidermek konusunda yapabileceğim bir şey olabilir mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılar.
Re: İSP Borcundan Dolayı Haciz
faiz kyulmasındaki amac borç miktarının zamanında ödenmediğinde alacaklının zarara uğramamasını sağlamaktır. tabi bu borçlu üzerinden zengibleşmeye mahal vermemek içinkanun sınır koymuştur. eğer size uygulanan faizler kanuni sınırlar içarisinde ise maalesef yapacağınız bir şey yok...