Davayı açan haksızsa boşanma olmaz mı?
Eşim ayrılmak istemiyor, ben siddetle ayrılmak istiyorum.
Şöyle birsey var mı : davayı acan kişi haksız olursa bosanma olmazmıs? Dogru mu acaba?
Ayrıca haksız oldugumu düsünmüyorum ama sonucta bu mahkeme yani kanıtlamak gerekiyor sanırım.
Bir de söyşe birsey var, evlilkteki sorunlar tamamen bizim aramızda olmus seyler, yani birileri bunlardan haberdar degil. Nasıl kanıtlıcam ki ?
Re: davayı acan haksızsa bosanma olmaz mı_?
Lütfen birileri cevap versin. Bana söz vermişti psikologa gidelim sonra, oda okey derse ayrılırz, ama simdi geldik psikiloktan ayrılmam asla diyor.
Ya ben bu kadından nasıl kurtulucam ?
Re: Davayı acan haksızsa bosanma olmaz mı?
Davayı açan karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu tanık ifadeleri ve diğer kanıtlarla ispatlamalıdır. Aksi takdirde boşanma reddedilir.
Eşinden soğumuş olmak geçerli boşanma nedeni değildir. Geçimsizliğin ispatı ve geçimsizlikteki kusuru ortaya konmalıdır.
Re: Davayı acan haksızsa bosanma olmaz mı?
Ben simdi evi terketmek üzeereyim. Daha fazla dayanamayacagım. Ayrıca nasıl ispatlayacagımı bilmiyorum. Ama acilen ayrılmak istiyorum. Diyelim ki davayı actım ve kanıtlayamadım. Ne olur sonra ? Yani ben zaten ayrı yasayacagım artık. Eve gitmek istemiyorum. Psikologa gittik oda sen haklısın dedi yani makul sebeplerin var. İnsan yaptıgı hataları kabul edip geri dönebilir ..
Lütfen yardım edin, kafayı yemek üzereyim
Re: Davayı açan haksızsa boşanma olmaz mı?
Dava reddedilirse karar kesinleştikten sonra aynı nedenle 3 yıl boyunca tekrar dava açamazsınız. Bu arada muhtemelen eşinize ve çocuğunuza nafaka ödersiniz.
Kesinleşmesi açılan davanın yargıtaydaki temyiz süreci dahil sonlanmasıdır.
3 yıllık süre dolduktan sonra aile birliğinin hiçbir şekilde kurulamadığını ispatlarsanız boşanırsınız. Çocuğunuza ve eşiniz tekrar evlenene kadar eşinize nafaka ödemeye devam edersiniz. Ayrıca bu ikinci dava sonucunda eşiniz talep ederse manevi tazminat olarak uygun bir miktar da alabilir.
Velayet de muhtemelen anneye verilecektir.
Tabii eşinizle nafaka, tazminat ve velayet konusunda anlaşarak anlaşmalı boşanma şansınız da her zaman var.
Ben işin nafakasında degilim, velayet te onda kalsın zaten. Benim tek istedigim ondan kurtulmak.
Yani makul bir nafaka tabiki ödemeliyim, cocugumu görme hakkım olmalı. Ama hepsi bu baska birsey istemiyorum.
Birde aynı sebeple dava acamazsınız derken, örnegin baska bir sebeple bosanma davası acabilir iyim ?
Birde diyelim ki yargıtay kesin karar verdi ve reddedildi. Bunun olmaı ne kadar sürer, 3 yıl baslamıs olur. Bu 3 yılda ben istedigim gibi yasayabilirmiym? Mesela askere gitmek istesem, nafaka yine devam eder mi ? O süre icinde beni kısıtlayan seyler var mı ?
Alıntı:
478 rumuzlu üyeden alıntı
birde aynı sebeple dava acamazsınız derken, örnegin baska bir sebeple bosanma davası acabilir iyim ?
Birde diyelim ki yargıtay kesin karar verdi ve reddedildi. Bunun olmaı ne kadar sürer, 3 yıl baslamıs olur. Bu 3 yılda ben istedigim gibi yasayabilirmiym? Mesela askere gitmek istesem, nafaka yine devam eder mi ? O süre icinde beni kısıtlayan seyler var mı ?
Başka sebeple açılacak dava da yine eşinizin boşanmaya neden olacak kusuruna dayanmalıdır. Fakat bu kusur, ilk reddedilen davada konu edilen olaylar olamaz.
Dava mahkeme yoğunluğuna göre aylar sürer. Red kararı çıktıktan sonra siz temyize göndermezseniz eşinizin de göndereceğini düşünmüyorum. Yargıtaydaki temyiz süresinin de ortalama 1 yıl olduğunu söyleyebilirim, daha kısa veya uzun olabilir.
3 yıl boyunca eşinize ve çocuğunuza nafaka ödersiniz. Başka birisiyle ilişkiniz olursa eşiniz buna dayanarak boşanma davası açabilir ve güzel bir tazminat alır.