Boşanma sonrası aynı evi paylaşma ve zina
Forum içinde bazı konuları inceledim ancak aradığım net yanıtı bulamadım aydınlatırsanız çok sevinirim.
Durumumu kısaca özetlemem gerekir ise eşimden ayrıldım 7 yaşında bir kız çocuğumuz var ve velisi babası, çocuğumuzun gelişiminde sorun olduğu için yeniden aynı evi paylaşmaya başladık ancak resmi olarak nikahlı olmayan eşim başka bir kadın ile birlikte ayrıca bir ilişki yaşıyor ve bu bayanda bekar.
Bu noktada iki sorum var;
1-Erişkin, bekar bay ve bayanın ilişkisi zinaya girermi yada bu kanunlarımızda toplumsal ahlaka karşın bir suçmudur.Bu konuya ilişkin kanunları nerden okuyabilirim.?
2-Eğer bu bir suç ise bunu kanıtlamam durumunda velayet değişimi hakkım olur mu?
Teşekkürler.
Re: Boşanma sonrası aynı evi paylaşma ve zina
Alıntı:
naz* rumuzlu üyeden alıntı
Forum içinde bazı konuları inceledim ancak aradığım net yanıtı bulamadım aydınlatırsanız çok sevinirim.
Durumumu kısaca özetlemem gerekir ise eşimden ayrıldım 7 yaşında bir kız çocuğumuz var ve velisi babası, çocuğumuzun gelişiminde sorun olduğu için yeniden aynı evi paylaşmaya başladık ancak resmi olarak nikahlı olmayan eşim başka bir kadın ile birlikte ayrıca bir ilişki yaşıyor ve bu bayanda bekar.
1-Erişkin, bekar bay ve bayanın ilişkisi zinaya girermi yada bu kanunlarımızda toplumsal ahlaka karşın bir suçmudur.Bu konuya ilişkin kanunları nerden okuyabilirim.?
2-Eğer bu bir suç ise bunu kanıtlamam durumunda velayet değişimi hakkım olur mu?
Teşekkürler.
Merhabalar..
Evlilik icinde ya da disinda esin baska bir kimseyle cinsel birliktelik yasamasi suc degildir,evlilik icinde yasanan bir durum var ise bosanma nedenidir..
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Evlilik icinde ya da disinda esin baska bir kimseyle cinsel birliktelik yasamasi suc degildir,evlilik icinde yasanan bir durum var ise bosanma nedenidir..
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Bugün okuduğum bir yazıda tck maddelerine göre 21 yaşını aşmış kişilerin halkın rahatlıkla göremeyeceği yerlerde fuhuş yapması suçu işlenmiş saymazmış.Yani 21 yaşını aşmış kişiler gözün görmedi kapalı x bir alanda otelde evde cinsel ilişkiye girmesi fuhuş sayılmıyor mu ve bu bir suç unusuru teşkil etmiyor mu? Fuhuşla bireylerin isteği ile oluşan beraberliği birbirinden ayıran nedir?
FUHUŞ
Madde 227 - (1) Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır.
(2) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.
(3) (Mülga fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.45.md)
(4) Cebir veya tehdit kullanarak, hile ile ya da çaresizliğinden yararlanarak bir kimseyi fuhşa sevk eden veya fuhuş yapmasını sağlayan kişi hakkında yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarısından iki katına kadar artırılır.
(5) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçların eş, üstsoy, kayın üstsoy, kardeş, evlât edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da kamu görevi veya hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(6) Bu suçların, suç işlemek amacıyla teşkil edilmiş örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(7) Bu suçlardan dolayı, tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
(8) Fuhşa sürüklenen kişi,tedaviye veya psikolojik terapiye tâbi tutulabilir.*
Alıntı:
naz* rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler.
Yetişkin bir kişinin yetişkin bir kişi ile yapacağı birşey suç teşkil etmez. Buna cinsellikte dahildir. Kişilerin gönül rızasıyla olan birşeydir bu.
Kişinin velayeti kötüye kullandığını ispat etmek suretiyle velayet haklarını isteyebilirsiniz.